امروز جمعه 02 آذر 1403
بر اساس ماده 23 قانون حمایت حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده در سایت با مجوز از صاحب امتیاز اثر می باشد. تمام کالاها و خدمات این سایت بدون احتساب مالیات می باشد.
سیستم لوله کشی هواکش ونت یکی از مهم ترین قسمت های شبکه ی لوله کشی فاضلاب را تشکیل می دهد و وظیفه ی اصلی آن این است که فشار هوا را در لوله های فاضلاب در حد فشار جو نگاه دارد. در گذشته توجه جدی به این قسمت نمی شد و تصور عمومی بر این بود که برای تامین سرعت تخلیه فاضلاب کافی است که قطر لوله بزرگتر انتخاب شود وبرای جلوگیری از ورود گازهای نامطبوع مجرای فاضلاب به داخل ساختمان از سیفون استفاده گردد. در آن زمان سیستم لوله کشی فاضلاب را فقط وسیله ی تخلیه ی مواد زاید به شمار می آورند و به این موضوع توجه نداشتند که وجود تاسیسات نادرست خود تا چه اندازه سلامت انسان را در معرض خطر قرار می دهد. در واقع لوله کشی به عنوان یک کار علمی شناخته نمی شد.احداث ساختمان های بزرگ و تراکم جمعیت درشهرها تاثیر مهمی در پیشرفت فن لوله کشی گذاشت و آن را در ردیف کارهای علمی قرار داد.اگر در تمام طول مدت کار شبکه فشار هوای داخل لوله ها ثابت بماند می توان با قطر کمتر لوله ی فاضلاب تعداد بیشتری از وسایل بهداشتی را در یک لوله تخلیه کرد. لوله های هواکش در شبکه های لوله کشی فاضلاب اساسا به دو منظور نصب می شوند.
جلوگیری از تخلیه ی آب سیفون:
وجود آب در قسمت آب بند (شترگلویی) سیفون باعث جلوگیری از ورود گازهای نامطبوع شبکه فاضلاب به فضای داخلی ساختمان می شود.در صورتی که سیستم فاقد لوله کشی هواکش باشد آب درون سیفون ممکن است به دلایل مختلف از بین برود. یکی از علل استفاده از سیستم هواکش جلوگیری از این پدیده می باشد. با توجه به شکل 4-11به اهمیت استفاده از هواکش می توان پی برد. با مقایسه شکل های الف،ب،ج مشخص می شود که سیفون وسیله بهداشتی شکل ج به دلیل استفاده از لوله هواکش آب درون خود را حفظ می نماید ودر وسیله بهداشتی شکل ب به خاطر عدم استفاده از هواکش آب درون سیفون تخلیه شده (سیفوناژ) است.وسیله بهداشتی شکل الف فاقد سیفون بوده وگازهای نامطبوع شبکه فاضلاب از طریق وسیله بهداشتی وارد فضای داخلی ساختمان می شود و ساکنین آن را دچار ناراحتی می کند.
سهولت در تخلیه فاضلاب:
در اثر تخلیه فاضلاب و سایل بهداشتی در لوله فاضلاب طی دو مرحله متوالی با فاصله زمانی کوتاه هوای موجود در طول لوله ی فاضلاب تحت فشار قرار می گیرد.افزایش فشار هوا در لوله های قائم به تنها جریان فاضلاب را به تاخیر می اندازد،بلکه ظرفیت انشعاب را نیز کم می کند در چنین شرایطی شبکه لوله کشی فاضلاب نامتعادل است زیرا فشار داخل لوله ها بیش از فشار جو است و این تراکم هوا موجب کندی حرکت فاضلاب می شود. نصب صحیح لوله ی هواکش از تراکم هوا در شرایط مذکور جلوگیری می کند و هوا به طرف سیستم هواکش وبیرون رانده می شود.
سیفون با علمک بلند پلیران، سیفون با علمک کوتاه پلیران، سیفون جدید پلیران، سیفون جوشی و پوش فیت پلیران
تاریخ: چهارشنبه , 04 بهمن 1402 (02:58)