امروز دوشنبه 02 مهر 1403
0

مقدمه:

تحقیق زیر درباره مقایسه ی تطبیقی آموزش و پرورش کشور سوئد با آموزش و پرورش ایران از جهات مختلف می باشد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه ی وضعیت تحصیلی و تعلیم و تزبیت در هر دو کشور و آشنایی با الگو و روش ها و راهکارهای کشور مورد نظر و الگو گرفتن و استفاده کردن از راهکارها و راه حل های مثبت و سازنده ی آن ها در جهت پیشبرد نظام آموزشی کشور می باشد.

ضرورت انجام این پروژه آشنا شدن با آموزش و پرورش کشور مطرح شده و دلایلی که باعث پیشرفت آن ها در نظام آموزش و تعلیم و تربیت شده است و همینطور پی بردن به نقص های کشور خود و قدم برداشتن در جهت کاستن این ضعف ها با به کار گیری شیوه های مفیدی که در کشور بررسی شده انجام شده است.

همه ی ما می دانیم که آموزش و پرورش یکی از مهمترین نهادهای هر کشوری است و هر ساله بودجه های کلانی برای ارتقاء این حوزه اختصاص داده می شود. اما مشکل این جاست که چرا همه ی این تلاش ها به نتیجه ی دلخواه نمی رسد.

برای دانلود مقاله آماده مقایسه آموزش و پرورش سوئد کلیک کنید

0

ساختار آموزشی

آموزش پیش دبستانی جریان قانونمند و هدف‌داری از آموزش است که کودکان گروه های سنی 0 تا 72 ماهگی را شامل می شود.

در کشور ترکیه نیز این نوع از آموزش بعنوان یکی از شاخه های الحاقی نظام آموزشی عمومی مطرح می باشد.اکثر اینگونه مدارس بطور خصوصی اداره می شوند.هرچند که برخی به دولت وابسته هستند. عمده این مدارس در شهرهای بزرگ فعالیت داشته و نیازهای مادران شاغل را بر طرف می کنند.

اهداف دراز مدت آموزشی

1 پیشرفت فیزیکی،عقلانی و روحی کودکان

2 ایجاد آمادگی ورود به مقطع آموزش ابتدایی

3 ایجاد محیطی امن برای کودکانی که از خانواده‌‌هایی با شرایط نا مساعد آمد‌ه‌اند.

4 آموزش ترکی

اهداف کوتاه مدت آموزشی

1 فراهم نمودن محیطی مناسب در جهت پیشرفت کودکان و تقویت توانائی‌‌‌ها و قابلیت‌‌های فیزیکی عقلانی، زبانی، روحی و اجتماعی آنان

2 در نظر گرفتن گروه های مختلف سنی کودکان، علائق و نیاز‌هایشان

3 در نظر گرفتن امکانات موجود در محیط اطراف

4 پیش‌بردآموزش پیش دبستانی به‌گونه ‌ای که ازکیفیت‌‌های لازم برای ایجاد احساس عشق، احترام، مسئولیت و اتحاد در کودکان برخوردار باشد.

5- تأکید بر تکلم مناسب کودکان به زبان ترکی

6- ایجاد احساس وابستگی عاطفی به سرزمین مادری،ملت ترکیه، پرچم ترکیه، آتاتورک، عشق به خانواده و انسان‌‌‌ها و

- برخورداری کودکان از حقوق مساوی، با درنظرگرفتن تفاوت‌‌های شخصی، نشان دادن علایق، عشق و احساس، بدون تبعیض و عدم تنبیه آنان.

10- عدم اعمال فشار و محدودیت‌‌برکودکان درانجام فعالیت‌‌های آموزشی

به طورکلی می توان گفت که هدف مقطع کمک به رشد صحیح جسمی، روحی، روانی، عاطفی و اجتماعی کودکان است. گفتنی است که گذراندن مقطع آموزش پیش دبستانی در ترکیه اجباری نمی باشد.

هدف از برنامه آموزشی مهدهای کودک مراقبت و تغذیه صحیح کودکان و رشد جسمی و روحی آنان است. هدف از برنامه آموزشی کودکستانها آموزش موضوعی نیست، ولی کودکان زبان ترکی تمرین می کنند، برای خواندن و نوشتن آماده می شوند، آموزشهای بهداشتی و محیط زیستی می بینند و برای دوره بعد آموزشی مهیا می شوند.

پروژه های انجام شده برای پیشبرد پیش دبستانی:

2- پروژه تحقیق، توسعه و تهیه برنامه‌‌های تلویزیونی (Tomurcuklar)

برنامه آموزش تلویزیونی از طریق هم‌کاری مدیر کل آموزش پیش دبستانی و مدیر کل رادیو وتلویزیون ترکیه به منظور کمک به پیشرفت زبانی کودکان در گروه سنی پیش دبستانی تهیه شد تا استفاده بهتر از زبان ترکی را ترغیب و آگاهی ملی پرستی را در قالب اصول و اصطلاحات آتاتورک فراهم نماید. این برنامه از اکتبر سال1998 از طریق کانال‌های عمومی تلویزیون ترکیه پخش می‌‌شود.این پروژه درحقیقت خدمات آموزش پیش دبستانی از راه دور را برای کودکان و خانواد‌هایی که به مراکز آموزش پیش دبستانی در منطقه خود دسترسی ندارند فراهم می‌‌کند.

4- پروژه افزایش حساسیت نسبت به مسئله اشتغال کودکان

دوپروژه جداگانه از طریق هم‌کاری وزارت‌‌هاILO و تحت نظر IPEC صورت پذیرفته است که هدف از انجام آن، افزایش حساسیت معلمین و کادر اداری مراکز آموزش حرفه‌ای نسبت به مساله اشتغال کودکان است.0.

5 - طرح آموزش مادر کودک

هدف از این برنامه حمایت از پیشرفت و رشد ونمو کودکان از طریق حمایت از مادران است.

هدف اصلی برنامه فوق، کمک به پیشرفت خانواده‌‌‌ها و بچه‌‌هایی است که به آموزش پیش دبستانی دسترسی ندارند و به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادیشان در خطر هستند. با وجود محیط و شرایط نامساعدشان، یادگیری کودکان، پیشرفت اجتماعی و روحی آنان و سطح پیشرفت‌‌تحصیلی آن‌‌‌ها به دلیل بر خورداری از این قبیل آموزش‌‌های خانگی بهبود یافته است. تحقیقات نشان داده است که مادرانی که در این برنامه‌‌‌ها شرکت کرد‌ه‌اند در مورد رشد ونمو کودکانشان حساس‌تر شده و ارتباط بهتری با فرزندشان برقرار می‌کنند و انتظارات بالاتر و اهداف متعالی‌تری در مورد آینده کودکانشان در آن‌‌‌ها ایجاد می‌شود.

6- طرح کارآموزی مادران

هدف طرح فوق تربیت مربیان حرفه ‌ای است که پرورش فیزیکی، عقلی، روحی و اجتماعی کودکان را می‌‌فهمند و قادرند در مراقبت و آموزش کودکان با توانایی عمل کنند تا خدمات نگه‌داری از کودکان را در خانه‌‌های آن‌‌‌ها برای مادران کارمند فراهم کنند

توسعه آموزشی

بنا بر افزایش اهمیت آموزش پیش دبستانی درکشور ترکیه، اقدامات ذیل درجهت رشد و توسعه مراکز آموزش پیش دبستانی مد نظر قرار گرفته است:

- گشودن کلاس‌‌های مهد کودک در مدرسه‌‌های کنونی و استفاده از ظرفیت‌‌های فیزیکی آنان.

- ایجاد تغییرات لازم در پروژه‌‌های معماری مدارس در دست تأسیس

- ایجاد ساختمانهای لازم در طبقه همکف برای آموزش پیش دبستانی.

- فراهم نمودن پروزه‌‌های آموزشی برای آموزش کودکانی که آموزش پیش دبستانی نداشته اند

- گسترش آموزش و پیشرفت کودکان نوپا از طریق تهیه برنامه‌‌های آموزشی تلویزیونی

آموزش ابتدایی

ساختار آموزشی

مقطع آموزش ابتدایی شامل کودکان گروه سنی بین 6 تا 14 سال می شود. در مدارس دولتی رایگان این آموزش برای کودکان دختر و پسر اجباری است. مدارس ابتدایی مؤسسات آموزشی ملی هستند که توسط دولت برای تعلیم و تربیت پسران و دختران از طریق دوره اموزش اجباری 5 ساله ایجاد شده اند. طول مدت آموزش در این مدارس 8 سال است.

اهداف دراز مدت آموزشی

1- ایجاد دانش‌پایه، مهارت‌‌ها، نگرش‌‌‌ها و عادات لازم برای کودکان ترک به منظور تبدیل به شهروندانی خوب و پرورش آنان در راستای اخلاقیات.

2- آماده سازی کودکان ترک برای زندگی و آموزش در سطوح بالاتر و پرورش آنان در راستای علائق و استعداد‌هایشان.

اهداف کوتاه مدت آموزشی

1- خلق محیط آموزشی تحقیقاتی،مولد و مؤثر که به دانش‌آموزان اجازه می‌‌دهد خواسته‌‌‌ها و احساسات خود را بیان کرده

2- خلق محیط‌های آموزشی و فوق برنامه

3- تهیه برنامه‌‌‌ها برای این‌که دانش‌آموزان را از تکنولوژی‌های اطلاعاتی و مسائل اجتماعی و فرهنگی مطلع ساخته و آنان را افرادی چند بعدی و در حال پیشرفت دائمی در مسائل آکادمیک و اجتماعی و انسآن‌‌هایی با شعور بسازد.

به طورکلی ترمی توان گفت که هدف اصلی مقطع ابتدایی آموزش دانش و مهارتهای اولیه به کودکان،آموزش راه و رسم شهروند خوب بودن وآماده کردن آنها برای زندگی اجتماعی و مقاطع آموزشی بالاتر با درنظر گرفتن علایق،استعدادها و توانائی های دانش آموزان است.

برنامه های آموزشی

ازجمله مهمترین برنامه های آموزشی مراکز آموزش ابتدایی می توان به زبان ترکی، ریاضی، تعلیمات اجتماعی،علوم، علوم اجتماعی،حقوق مدنی و حقوق بشر،تاریخ جمهوری ترکیه، زبانهای خارجی، علوم مذهبی، فرهنگ و اخلاق، نقاشی- کاردستی، موسیقی، ورزش، حرفه و فن،کمکهای اولیه و قوانین راهنمایی و رانندگی، فعالیتهای فردی و گروهی و دروس اختیاری اشاره نمود.مدت زمان هر کلاس40 دقیقه است.

آمار تحصیلی

نسبت کل ثبت نام در سراسر ترکیه برای سال تحصیلی 99 1998 حدود 2/92 درصد است که شامل 3/93 درصد برای پسران و 8/85 درصد برای دختران می‌شود.

نسبت خالص ثبت نام در سراسر کشور 5/87 درصد که 6/92 درصد برای پسران و 3/82 درصد برای دختران است. قبل از 1997 میزان ثبت نام در آموزش 5 ساله ابتدایی 8/99 درصد بود.

به دنبال قانون دوره اجباری 8 ساله ابتدایی که به معنای ترکیب دوره 5 ساله ابتدایی و دوره 3 ساله راهنمایی بود، نسبت ثبت نام در دوره 8 ساله آموزش ابتدایی در رابطه با نسبت پایین ثبت نام در آموزش مقدماتیمتوسطه (6 /69) پایین آمد. از طریق آموزش 8 ساله پیوسته ابتکارات بسیاری به روش قاطع برای افزایش شرکت درآموزش ابتدایی، برای افزایش ظرفیت آموزش ابتدایی و به‌طور خلاصه برای افزایش میزان ثبت نام صورت گرفت.دولت خط مشی گسترش آموزش ابتدایی 8 ساله برای آموزش پایه را تا رسیدن پوشش همگانی، بالا بردن کیفیت آموزش پایه و افزایش علاقه دانش آموزان به تحصیل در مدارس آموزش ابتدایی را رسم نموده است. براین اساس آماده سازی برنامه آموزش پایه در وزارت آموزش ملی و اجرای موفقیت آمیز این برنامه به‌صورت موظف در آمد.

مدارس شبانه‌روزی و مدارسی با امکانات سکونتی با هدف حصول اطمینان از دسترسی به خدمات آموزش ابتدایی در مناطق حومه و روستایی و شبه روستایی که فاقد مدرسه هستند و برای کودکان خانواده‌‌های فقیر ایجاد شده است. تمامی هزینه‌‌های دانش‌آموزان در این مدارس توسط دولت پرداخت می‌شود. مدیریت کل آموزش ابتدایی کشور برنامه آموزش ابتدایی الحاقی (ترکیب مدارس روستایی) را گسترش داده است. این برنامه با هدف حصول اطمینان از دسترسی به آموزش با کیفیت بهتر برای دانش‌آموزانی که در مناطق وسیع کم جمعیت زندگی می‌کنند و دانش‌آموزان مدارسی که از آموزش چند سطح دریک کلاس(مانند کلاس‌‌های روستایی) برخوردار می گردند، فراهم می آید.

نرخ افت تحصیلی

نکته قابل توجه در بررسی میزان مردودی در کلاس‌‌های مختلف آن است که مردودی کلاس ششم حدود 7/12 درصد است. یکی از دلایل آن این است که دانش‌آموزان در تطبیق با برنامه متفاوتی که در شروع کلاس ششم اجرا می‌شود با مشکل روبرو هستند. جلوگیری از این مسئله با انتقال به آموزش پیوسته هشت ساله و حصول اطمینان از پیوستگی برنامه ممکن شده است. دومین دلیل برای این میزان بالای مردودی در کلاس ششم به دلیل روی‌کرد معلم است. دانش‌آموزانی که بطور معمول آموزش را از یک معلم در طول پنج ساله ابتدایی دریافت می‌کرد‌ه‌اند اما در این مرحله با معلمین گوناگون در کلاس‌‌های گوناگون روبرو می‌شوند. این وضعیت باعث کاهش میزان توجه مخصوص به شخص دانش‌آموز می‌شود.

این مشکل نیز با معرفی دوره 8 ساله پیوسته آموزش پیشگیری شده است. دانش‌آموزان با درس‌‌های مختلف و معلمین مختلف در کلاس چهارم آشنا شده و به تدریج با آن کنار می‌‌آیند و این‌گونه تاثیر منفی بر دانش‌آموزان به حداقل می‌رسد.

نرخ ابقاء تحصیلی در کلاس پنجم

نرخ ورودی به کلاس پنجم در مدارس دولتی سراسر کشور 8/98 درصد است. این میزان یرای پسران6 /98 درصد و برای دختران 99 درصد تخمین زده می‌شود. این میزان به دلیل این‌که اتمام حداقل چهار سال تحصیلی پیش نیاز باسوادی پایدار است از اهمیت زیادی برخوردار است. هم‌چنین با درنظر گرفتن این حقیقت که این میزان شاخص نیز “قدرت نگه‌دارنده مدرسه ”است، مشاهده می‌شود که میزان افت تحصیلی تاکلاس پنجم پایین است. علاوه بر آن به واسطه اتخاذ سیاست آموزش اجباری تا سن 14 سالگی، از ترک تحصیل قبل از این سن جلوگیری شده است.

ارزشیابی تحصیلی

طی3 سال اول دبستان دانش آموزان بر اساس فعالیتهای کلاسی ارزشیابی شده و طی سالهای چهارم و پنجم حداکثر دو آزمون کتبی برای ارزشیابی برگزار می شود.

درمرحله دوم آموزش ابتدایی(پایه های ششم تا هشتم) حداقل دو آزمون کتبی و یک آزمون شفاهی برای هر درس برگزار می شود. به دانش آموزی که این مقطع را با موفقیت به پایان برساند گواهینامه ای اعطامی شود.

آموزش متوسطه

ساختار آموزشی

از سال 1997 (به دنبال سیستم جدید که جایگزین سیستم قبلی 5 سال آموزش ابتدایی و 3 سال آموزش راهنمایی) آموزش متوسطه که به دنبال هشت سال آموزش ابتدایی ارائه می گردد، شامل دبیرستآن‌‌های عمومی- فنی و حرفه‌ای می‌‌شود که دوره آموزششان 3 سال و در مورد دبیرستان فنی 4 سال است. دبیرستآن‌‌های عمومی دانش‌آموزان را برای حرفه خاصی آماده نمی‌‌کنند بلکه به آماده سازی آنان جهت ورود به دانشگاه مبادرت می نمایند.

در دبیرستآن‌‌هاتی عمومی ساعت آموزش هفتگی در کلاس‌‌های مختلف متفاوت است و از حداقل 33 ساعت تا حداکثر 41 ساعت متغیر است. در سال دوم دانش‌آموزان در دبیرستآن‌‌هایی که برنامه عمومی در آن اجرا می‌‌شود می‌توانند شاخه‌‌های تخصصی علوم طبیعی,ادبی‌,ریاضی, علوم اجتماعی, زبآن‌‌های خارجی, آموزش هنری, وتربیت بدنی را انتخاب کنند. دبیرستآن‌‌های حرفه‌ای, آموزش متوسطه سه ساله را فراهم نموده وافرادی با صلاحیت برای مشاغل مختلف تربیت می‌‌کنند وهم‌چنین دانش‌آموزان را برای مقاطع بالاتر آماده می‌‌سازند. دبیرستآن‌‌های فنی برنامه 4 ساله دارند. مطالب درسی سال اول همانند مدارس حرفه‌ای است. دانش‌آموزان آموزش متوسطه مدرکی در پایان تحصیلات دریافت می‌‌کنند که پیش‌نیاز ورود به آموزش عالی است. آموزش متوسطه شامل حداقل سه سال آموزش در دبیرستان ها و هنرستان های فنی و حرفه ای می شود.هدف دبیرستان ها عبارت است از به دست آوردن سطحی از فرهنگ عمومی، توسعه آگاهی افراد و آشکار ساختن مشکلات جامعه و کسب توانایی لازم برای سهیم شدن در رشد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور و آماده کردن دانش آموزان برای تحصیلات عالیه است.

از جمله مهمترین مراکز آموزش متوسطه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

- دبیرستان های آناتولی

این دبیرستان ها با هدف آموزش حداقل یک زبان خارجی برای دانش آموزان تأسیس شده است تا آنها بتوانند سطح آموزشی خود را به بهترین روش افزایش دهند.دوره آموزشی فوق دوره های آموزش متوسطه 7 ساله و یک دوره یکساله آمادگی را در بر می گیرد. به جز دروس زبان خارجی برنامه معمول دبیرستان های فوق با ارائه دروس علمی و ریاضی به زبان انگلیسی، پیش می رود.

دبیرستانهای فنی

دانشسراهای تربیت معلم

این دبیرستان های دانش پایه را که معلمان آینده نیاز خواهند داشت، فراهم می کنند. برنامه های آموزشی به مدت 3 سال بعد از دوره متوسطه ادامه می یابد.

دبیرستانهای شبانه

یک دوره آموزش چهار ساله ارائه می دهد.

دبیرستان های هنرهای زیبای آنادیلی

این مدارس برای شکوفا کردن استعدادهای خاص دانش آموزان و حفظ ارزش های فرهنگی، هنری و ملی ایجاد شده اند.دوره تحصیلی چهار ساله است که شامل یک دوره یکساله مقدماتی نیز می شود.

دبیرستانهای چند منظوره

بر اساس اصل 29 قانون اساسی آموزش ملی، در جاهایی که جمعیت کوچک و کاملاَ پراکنده باشد، وزارت آموزش ملی می تواند دبیرستان چند منظوره ای، به منطور در بر رفتن دوره های عادی عمومی و فنی و حرفه ای ایجاد کند.

- دبیرستان های فنی و حرفه ای

این مدارس آموزش لازم را جهت ورود به دنیای کسب و کار به دانش آموزان منتقل کرده و نیز آنها را برای تحصیلات عالیه مهیا می نمایند. این دبیرستان ها مؤسسات آموزشی هستند که یک دوره چهار ساله را بعد از مدارس متوسطه ارائه می کنند. برنامه های این دبیرستان شامل دروس کامپیوتر، تجهیزات آموزشی، برق، الکترونیک، ریخته گری، شیمی، طراحی فنی، موتورهای میکرو تکنیکال، الکترونیک طبی، نگهداری ماشین آلات و هواپیما و طراحی ساختمانی می شود.

0

مقدمه

آموزش و پرورش، کلید فتح آینده است و از دیر باز از آموزش و پرورش انتظار آن بوده که انسان های فردا را تربیت کند و نسل امروز را برای زندگی در جامعه ی فردا آماده سازد. بنابراین در هر دوره ضرورت ایجاب کرده تا برنامه ریزان و سیاست گذاران آموزشی، معلمان و مسوولان آموزش و پرورش کشور چین، الزامات و مقتضیات زندگی فردا را بشناسند تا بتوانند دا نش و بینش لازم را در کودکان و نوجوانان برای فعالیت در جامعه فردا پرورش دهند.

در دهه های گذشته، کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه، با فراز و نشیب فراوانی در انجام رسالت اصلی آموزش و پرورش همچون توان بخشیدن به فرد فرد جامعه در جهت توسعه ی کامل استعدادها و نیز شناخت توانمندی های خلاق آنان کوشیده اند و این هد ف بر سایر اهداف، ارجحیت داشته است. حصول این هدف هر چند دشوار و طولانی است، اما در جهت بهتر زیستن امری ضروری به شمار می آید.

0

کشور سوئد در اوایل قرن بیستم در زمره فقیرترین کشور اروپایی بوده است.

اکنون یکی از پیشرفته ترین کشورهای صنعتی جهان بوده، این دگرگونی نتیجه مبارزات دراز مدت جنبش کارگری و سندیکایی در آن کشور است.

- وضعیت آموزشی:

ثبت نام بچه ها در سن 6 سالگی در پیش دبستانی و اجباری بودن تحصیل تا کلاس نهم در سوئد.

دوره های آموزشی از مهد کودک تا دبیرستان شامل 5 دوره است.

در دوره پایه و میانی معلم آنها، همان کسی است که ان دوره را با او آغاز کرده اند، به مدت6سال

در دبستان سوئد نمره دادن ممنوع

- در مدارس چه می گذرد؟

مختلط بودن دختران وپسران از مهد کودک تا تحصیلات دانشگاهی

صدا زدن یکدیگر با نام کوچک حتی صدا زدن معلم خود را با نام کوچک و استفاده از ضمیر ((تو))

بیرون آوردن کنش ها قبل از ورود به کلاس و تشکیل گردهمایی با معلم بر روی زمین وداشتن موقعیت مشابه با یکدیگر

بیان خاطرات روز تعطیل خود برای معلم و همکلاسی ها در روز دوشنبه که آغاز هفته است، معلم حق ندارد درباره ی شغل والدین کودک یا مذهب آنها سخنی به میان آورد.

داشتن سالن غذاخوری در همه مدارس و دادن صبحانه قبل از شروع کلاس به بچه هایی که در مناطق خانواده های کارگری زندگی می کنند.

داشتن کتابخانه در همه مدارس و انتقال آنها به کتابخانه مرکزی شهر

تشویق دانش آموزان به صورت فردی یا گروهی در مدارس با توجه به ذوق وسلیقه هر مدرسه

رایگان بودن کتاب و دفتر و نوشت افزار در دوره دبستان و دبیرستان و قرار دادن وسایل خود در کمد ویژه ای در کلاس

حضور روان شناس در دبستان برای رسیدگی به مسائل دانش آموزان

نظافت و جمع آوری وسایل در کلاس با نظارت معلم و همکاری دانش آموزان در هر هفته

برای دانلود مقاله آماده مقایسه آموزش و پرورش سوئد کلیک کنید

داشتن سرویس آب گرم و سرد در کلاس برای کمک به نظافت دانش آموزان

نداشتن یونیفرم خاص در سوئد

ممنوع بودن تحقیر، تنبیه، مجازات و جرم

دادن کمک هزینه از بدو تولد تا 15 سالگی به مادر و بعد از آن به عنوان پول تو جیبی به خودش

داشتن نمره و امتحانات پایانی در دوره متوسطه (از کلاس هفتم تا نهم)

0

ساختار آموزشی

پیش دبستانی (1 سال) * در بخش مدرسه: ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان

در بخش دانشگاهی: لیسانس و فوق لیسانس 

دکترا لهستان دارای نظام آموزشی 6 – 3- 3 می باشد.

کودکستان (پیش دبستانی) * Zero class * شامل کودکان 3 تا 6 سال * به صورت دولتی و خصوصی 

برنامه های تعیین شده در تمام مراکز پیش دبستانی:

برنامه های پرورشی و برنامه های آموزشی

برنامه های مراقبتی برای کودکان 6 ساله یک دوره

مقدماتی یکساله برای ورود به دبستان بر گزار می گردد. * آموزش ابتدایی * به مدت 6 سال * برای دانش آموزان سنین 7 الی 12 سال * 

هدف: انتقال مهارت های پایه ای به کودکان و بزرگ کردن ایشان در عین ارتباط تنگاتنگ با والدینشان * دبستان باید تا حد امکان در نزدیکی منزل دانش آموز باشد و والدین باید در کارهای مدرسه نقش تصمیم گیری فعال داشته باشند. *

در پایان چرخه آموزش ابتدایی یک آزمون بخش مهارت برگزار می شود. از طریق این آزمون میزان اطلاعات و دستاورد های دانش آموز ان برای معلمان و والدین مشخص می شود. این آزمون در گزینش فرد برای مدارس بعدی تاثیری ندارد. *

آموزش راهنمایی * دوره ای اجباری به مدت 3 سال * برای نوجوانان بین 13 تا 16 سال *

هدف: تشخیص توانایی ها و علایق دانش آموز * بعد از پایان این چرخه فرد باید بتواند تا حدی مسیر آموزشی آینده خود را مشخص نماید *

آزمون سنجش مهارتی در پایان این دوره برگزار می شود که دانش آموز را از جهت دانایی و مهارت جهت ورود به دبیرستان ارزیابی می نماید. * آموزش متوسطه * دوره دبیرستان که به دو شکل حرفه ای و عمومی وجود دارد. *

دبیرستان های حرفه ای به مدت دو سال با هدف تربیت کارشناسان حرفه ای* دبیرستان های عادی به مدت 3 سال با هدف آماده ساختن دانش آموزان برای ورود به دانشگاه *

دبیرستان های جبرانی به مدت 2 سال برای فارغ التحصیلان مدارس حرفه ای که تصمیم گرفته اند دوره دبیرستان عادی خود را ادامه دهند.

*در پایان آن آزمون بلوغ (maturati) نهایی برگزار می شود. از این آزمون به عنوان پایه ای برای پذیرش در دوره های آموزش عالی استفاده می گردد. * 

در دوره دبیرستان جبرانی نیز برای فارغ التحصیلان مدارس حرفه ای که تصمیم گرفته اند دوره دبیرستان عادی خود را ادامه دهند (یعنی دبیرستانی که به امتحان بلوغ منتهی می شود نه دبیرستان های فنی حرفه ای بر گزار می شود.

آموزش عالی مدارس آموزش عالی فارغ التحصیلان دبیرستانی را به دو نوع موسسه هدایت می کنند: مدارس آموزش عالی حرفه ای مدارس آموزش عالی دانشگاهی (higher edacatiacademic school) 

در چنین مدارس یا واحد هایی اولین مدرک با میانگین طول دوره 8 -6 نیمسال و یا واحد های مدرک لیسانس بورسیه با طول دوره 12- 10 نیمسال ارایه می گردد. 

فارغ التحصیلان مدارس عالی حرفه ای و واحد های دانشگاهی اولین مدرک می توانند تحصیلات خودرا در واحدهای مدرک اولین لیسانس به مدت 5- 3 نیمسال ادامه دهند. مدرسه اجباری تمام وقت 9 سال به طول می انجامد که دبستان و راهنمایی را در بر می گیرد. در پایان دوره دانش آموزان از طریق آزمون های استاندارد شده خارجی و امتحانات داخلی بخش می شوند.

نکات در پایان دوره سه ساله دبیرستان تخصصی یک امتحان گزینش (نام نویسی) در دانشگاه (matura) بر گزار می شود.

فارغ التحصیلان دوره دبیرستان حرفه ای نیز می توانند در این آزمون شرکت کنند به شرط این که دوره 3 ساله دبیرستان جبرانی را با موفقیت پشت سر بگذارند

اهداف اصلاحات آموزشی

افزایش ثبت نام و شرکت در دبیرستان ها * ایجاد فرصت های برابر آموزشی در کلیه شهر ها و مناطق روستایی * یکپارچگی و ارتباط بهترین اطلاعات مهارت ها و آموزش اخلاقی * 

مسئولین خودمختار محلی در سطح بخشهای استانی (gmniy) ونواحی (powiaty) مسئول مهدکودک ها، دبستان ها و دبیرستان ها خواهند بود. *

مسئولیت نظارت بر مدیریت و نحوه تدریس به دو بخش جداگانه و مجزا تبدیل شده اند که نظارت بر نحوه تدریس بر عهده مسئولین آموزش و پرورش منطقه (kuatoria) است 

دستاوردهای آموزشی 

افزایش ممتد نرخ ثبت نام ناخالص کودکان به ویژه در مراکز آموزش ابتدایی * ارتقاء کیفی سطوح مختلف تحصیلی * کاهش نرخ افت تحصیلی و میزان تجدیدی * کاهش نرخ بی سوادی به ویژه در میان کودکان * حضور گسترده کودکان در مراکز آموزش پیش دبستانی * معضلات آموزشی * عدم تناسب بین پیشرفت تحصیلی مناطق شهری و روستایی * کاهش بودجه عمومی آموزش * عدم توانایی دولت های خود مختار محلی در جبران کاهش سرمایه و بودجه ایالتی عدم دسترسی کلیه مدارس کشور به ابزار های آموزشی و وسایل آزمایشگاهی

ملاحظات علمی

در دوره حکومت بیگانگان در لهستان آموزش و پروش به طبقه ممتاز جامعه اختصاص داشت. بعد از جنگ جهانی اول که لهستان مجددا به استقلال رسید یک سیستم آموزشی متمرکز در این کشور برقرار شد. بعد از جنگ جهانی دوم دولت کمونیست در این کشور یک سیستم کمونیستی بر مبنای الگوی شوروی برقرار ساخت. * در دهه 1990 تقریبا کل جمعیت 15سال به بالااین کشور با سواد بودند. در لهستان مراکز آموزش عالی در مضیغه هستند، حقوق فرهنگیان پایین است.

0

Abnormal psychology: شاخه‌ای از علم روان‌شناسی که با رفتار غیرعادی سر و کار دارد.

Absolute threshold: نقطه‌ای تعیین شده از نظر آماری در طول یک طیف محّرک که در آن سطح انرژی فقط برای کشف وجود محّرک کافی است. این نقطه را آستانه مطلق یا آستانه کشف می‌نامند.

Accommodation: تطابق- بطورکلی هر حرکت یا سازگاری، خواه فیزیکی و خواه روانی که به منظور آمادگی در مقابل محرک‌های ورودی صورت می‌گیرد. غیر از این تعریف، که مفهومی گسترده دارد، اصطلاح مزبور کاربردهای خاصی نیز دارد. (1) در زمینه بینایی، به انطباق شکل عدسی چشم به منظور جبران فاصله شی (کانون) از شبکیه اطلاق می‌شود، (2) در نظریه پیاژه، تعدیل طرح‌های درونی برای تطابق با شناخت در حال تغییر واقعیت Assimilation، (3) در جامعه‌شناسی و روان‌شناسی اجتماعی، فرآیند سازگاری اجتماعی که برای حفظ هماهنگی درون گروهی، یا بین گروه‌های متناقص طرح‌ریزی شده است. در اینجا، اصطلاح تطابق در ارتباط با رفتار فردفرد اعضاء گروه، تمام گروه، حتی یک ملت بکار برده می‌شود.

Acquisition: بطورکلی، به معنی کسب کردن، به دست‌ آوردن و نظایر آن‌ها است و از این لحاظ معادل نارسایی برای اصطلاح یادگیری است. از این نظر در اصطلاح عملیاتی به عنوان تغییر در میزان واکنش تعریف شده و بطور مشخص در اشاره به آن بخش از فرآیند یادگیری بکار می‌رود که ضمن آن افزایش قابل ملاحظه در میزان پاسخدهی پیدا شده و تغییر بارزتر بوده است.

0

تعداد صفحات: 60 صفحه

مقدمه:

متجاوز از یک قرن است که جرم شناسی مورد توجه خاص کشورهای مختلف قرار گرفته و با استفاده از روشهای گوناگون، مطالعات  و تحقیقات بالنسبه قابل ملاحظه ای در زمینه های مختلف انجام شده است.

در حال حاضر که سیستم اجرای مجازاتها سخت تحت تاثیر ملاحظات تربیتی قرار گرفته و بزهکاران به صورت بیماران اجتماعی شناخته شده اند و هدف نهایی نیز درمان آنها می باشد، مسائل جرم شناسی در راس مطالعات و تحقیقات مراجع علمی قرار گرفته است.

یکی از علل بررسی جرائم زنان بموازات پیشرفتهای اجتماعی و تغییر و تحولاتیکه در فرهنگ و تمدن مردم پدید آمده است باعث شد که طرز تفکر آنها نسبت به این طبقه از افراد اجتماع عوض شده و بررسی در این خصوص بیشتر تحت تاثیر فرهنگ و تمدن اجتماعات گوناگون قرار گیرد.

در اثر مجاهدت و فداکاری بعضی از اندیشمندان و بزرگان و مقتضیات اجتماعی، تحولاتی در این زمینه به وجود آمد و این تحول بعد از جنگ دوم جهانی به این طرف شدت یافت و به مقیاس وسیعی گسترش پیدا کرد و بالنتیجه زنان توانستند به پاره ای از حقوق خود نائل آیند.

اجتماع ما نیز با وجود داشتن فرهنگی کهن و عمیق از این نابرابری بر کنار نمانده بود، و الزاما با مشکلات و گرفتاریهای گوناگون مواجه بود.

هدف از بررسی جرائم زنان این است که وضع زنان بزهکار از جهات مختلف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا معلوم شود اولا چه کسانی بیشتر ناسازگار هستند و نوع و میزان و کیفیت آلودگی آنها تا چه حدودی است؟

هدف نهایی از این بررسی اینست که معلوم شود چه مشکلاتی و گرفتاریهایی برای ایندسته از زنان وجود دارد، تغییرات و تحولات اجتماعی و عدول از بعضی از سنتها و آداب و رسوم و نظام گذشته و تغییر بعضی از عادات و شرایط زندگی آنها و اعطاء آزادی بیشتر به آنها چه اثراتی در زندگی آنها خواهد داشت؟

اگر راه حلی برای درمان این دسته از افراد اجتماع پیدا نشود یا درصدد رفع و جلوگیری بر نیاید، دیر یا زود با مشکلات و گرفتاریهایی مواجه خواهیم شد که احتمالا اجتماع را در معرض آلودگیهای بیشماری قرار خواهد داد.

مشکلاتی در زمینه بررسی آلودگی زنان وجود دارد که بسیار زیاد است که به بیان برخی از آنها می‎پردازیم.

مشکل اول، عدم وسعت مطالبی است که آمارهای مربوطه براساس آن تهیه می‎شود. آمارهایی که در همین سطح تهیه می‎شود جنبه تشریفاتی دارد زیرا نه کسی به فلسفه تهیه آن توجه دارد و نه مورد استفاده واقع می‎شود.

مشکل دیگری که تا حدودی کارهای تحقیقی را دشوار می کند، عدم همکاری تحقیق شونده با تحقیق کننده است. این مورد در ایران آشکارا احساس می‎شود و در مورد غالب زنان کاملاً مصداق دارد و می‎توان این عدم همکاری و اکثر پاسخهای گمراه کننده را ناشی از اخلاق عمومی مردم دانست چه زنان عموما در مقام ذکر علت عدم همکاری خود اظهار می دارند آنچه گفته می‎شود مربوط به زندگی خصوصی ماست که ذکر آن گاه به زیان ما تمام می‎شود.

فهرست مطالب

مقدمه

از سیاست کیفری تا سیاست جنائی

مفهوم سیاست جنائی و تحول آن

سیاست جنائی

مدلهای سیاست جنائی

سابقه تاریخی تحولات دفاع اجتماعی

مفهوم جنبش دفاع اجتماعی

کنش ها و واکنش ها

اشکال نوین بزهکاری

بزه دیده و بزه دیده شناسی

روسپیگری

سقط جنین

رابطه نامشروع

حفظ بکارت

جنسیت و بزهکاری

جرایم خاص زنان

علل بزهکاری زنان

طبقه بندی بزهکاران

طبقه بندی جرم شناسان

بهداشت روانی و بزهکاری زنان

انحراف جنسی و مسائل جرم شناسی و روان شناسی کیفری

انواع انحرافات جنسی

ارتباط انحراف جنسی با ارتکاب جرم

از انتقام خصوصی تا کیفر عمومی

حقوق بزه دیده گان

جرایم مربوط به اعمال منافی عفت

حمایت از بزه دیده در سیستم عدالت کیفری

حمایت کیفری از زنان بزه دیده در قوانین کیفری

حمایت کیفری از تمامیت جسمانی زنان بزه دیده

نمونه هایی از خشونت علیه زنان بزه دیده

منابع

خرید و دانلود | 49,000 تومان
0

تفاوت لیبرالیسم و سکولاریسم یک گونه ایدئولوژی یا مرام و مکتب و طرز فکر است که جنبه توصیه ای دارد و گرایشی است که طرافدار و مروج حذف یا بی اعتنایی و به حاشیه راندن نقش دین در ساحت های مختلف حیات انسانی (سیاست، علم، حکومت، اخلاق...) است.(1) لیبرالیسم مجموعه روش ها و نگرش ها و سیاست ها و ایدئولوژی هایی هستند که عمده ترین هدفشان فراهم آوردن «آزادی» هر چه بیشتر برای فرد است.(2) بنابراین، لیبرالیسم و سکولاریسم از نظر معنا و مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند وو مکتب لیبرالیسم بیشتر ناظر به جنبه عملی است و سکولاریسم به جنبه نظری و اندیشه ای می پردازد. ارتباط لیبرالیسم و سکولاریسم: لیبرالیسم و سکولاریسم جدای از یکدیگر نبوده و با هم ارتباط دارند که به جنبه هایی از آن اشاره می کنیم.1. از یک طرف می توان گفت که از جمله ویژگی های لیبرالیسم، جدایی شئون اجتماعی از مناسبات دینی، یعنی سکولاریزاسیوناست و جریان سکولاریزاسیون را حاکم می گرداند».(3) و اندیشه سکولاریسم را نیز بایستی از مهم ترین عناصر این مکتب به حساب آورد، که همواره در راستای غایات لیبرالی و غیر ایدئولوژیک کردن دولت به شدت ترویج و به کار گرفته شده و می شود. در تفکر لیبرالیستی میان حوزه استحفاظی اجتماع و سیاست و عرصه دین و دیانت دیواری بلند کشیده شده است البته لیبرال های دین ورز (پروتستان گرا) معتقد به حفظ دین و محدود کردن آن به زیست شخصی و علاقه و سلیقه فردی بوده اند.(4) از طرف دیگر اگر چه نظریه سکولاریسم با تفکرات جمع گرایانه و غیر لیبرال نیز می تواند موافق در آید، اما با توجه به تحقق تاریخی و عینی سکولاریسم، می توان دو مبنای «فرد گرایی» و «لیبرالیسم» را نیز به مبانی و مقدمات تئوریک سکولاریسم اضافه کرد.(5)2. در چند قرن اخیر در غرب، عوامل متعددی مانند: تفکر اومانیستی، شیوع عقلانیت ابزاری، اصلاح دینی، رشد علم و صنعت و...، زمینه ساز شکل گیری «مدرنیته» در دوران جدید هستند که سکولاریسم و لیبرالیسم هر دو از جمله ویژگی های مهم این پدیده عام محسوب می شوند.(6)3. لیبرالیسم و سکولاریسم هر دو زائیده تفکر اومانیسم (انسان گرایی با انسان مداری) می باشند. اومانیسم نگرشی است که در بسیاری از آراء نظریه های فلسفی، دینی، اخلاقی، ادبی هنری و نیز در دیدگاه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مغرب زمین، از رنساس به این سو ریشه دوانده است. اومانیسم هم در گرایش فرد گرایانه اش در لیبرالیسم خود را نشان داده است و هم با طرد و نفی هر گونه تلاش ماوراء طبیعی برای حل معضلات بشری و تبیین واقعیت های هستی، سکولاریسم را مطرح کرده است.(7) و می توان سکولاریسم به معنای غیر دینی کردن یا دنیوی و عرفی کردن امور، را صفت ذاتی تفکر اومانیستی مدرن غرب دانست.(8) بنابراین، اگر چه مکتب لیبرالیسم و تفکر سکولاریسم از نظر مفهومی با هم تفاوت دارند امّا هر دو ثمره تفکر انسان مداری (اومانیسم) هستند، و ضمن وابستگی مبنایی به هم از عناصر مهم مدرنیته غربی محسوب می شوند.

پاورقی:

1. بیات، عبدالرسول و جمعی از نویسندگان، فرهنگ واژه ها، قم: موسسه اندیشهو فرهنگ دینی، 1381، ص328.
2. همان، ص452.
3. زرشناس،شهریار، واژه نامه فرهنگی و سیاسی، تهران: کتاب صبح، 1383، ص152.
4. بیات، عبد الرسول و جمعی از نویسندگان، فرهنگ واژه ها، پیشین، ص465 466.
5. همان، ص337.
6. همان، ص336
7. همان، ص38 و 40 و 48.
8. زرشناس، شهریار، واژه نامه فرهنگی و سیاسی، پیشین،ص153.

0

کاربرد صفات مفعولی (Past Participle adjective) در انگلیسی

«صفات وجه وصفی» صفت‌ های هستند گه دو نوع دارند؛ نوع اول آنها با ساختار مضارع فعل و نوع دوم آن با ساختار ماضی فعل (چه فعل با قاعده باشد چه بی‌ قاعده باشد) ساخته می‌ شوند. آنها می‌ توانند قبل از اسم یا ضمیر قرار بگیرند و اطلاعاتی درباره‌ ی آن بدهند.

نوع اول: «صفات وجه وصفی مضارع» که با اضافه کردن ing- به فعل ساخته می‌ شود.

نوع دوم: «صفات وجه وصفی ماضی» که با اضافه کردن ed- یا d- به فعل ساخته می‌ شود.

البته همیشه استثنائاتی نیز وجود دارد. برای مثال:

He is sometimes misunderstood

مردم گاها درباره او دچار سوء تفاهم می‌ شوند.

In this city, he is a wellknown man

در این شهر او یک مرد شناخته شده‌ ای (سرشناس) است.

She is a talented student

او یک دانش آموز با استعداد است.

در مقاله صفات مفعولی (Past Participle adjective) به مباحث مربوط به نحوه ساخته شدن این صفات به همراه استثنائات آن و به طور کل گرامر مربوط به آن، به تفضیل پرداخته شده است.

0

ضمایر ملکی یا possessive pronouns ضمایری هستند که برای نشان دادن مالکیت چیزی یا کسی به کار برده می‌شوند. ضمایر ملکی در انگلیسی هفت نوع می‌باشند که عبارتند از:

mine, yours, his, hers, its, ours and theirs

ضمایر ملکی (possessive pronouns) ارتباط تنگاتنگی با صفات ملکی (possessive determiner) دارند، اما تفاوت ضمایر ملکی با صفات ملکی در انگلیسی این است که ضمایر ملکی جایگزین اسم می‌شوند، اما صفات ملکی قبل از اسم می‌آیند.

در مقاله‌ی ضمایر ملکی (possessive pronouns) در انگلیسی به صورت کامل به این مفهوم پرداخته‌ایم.