امروز جمعه 02 آذر 1403
بر اساس ماده 23 قانون حمایت حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده در سایت با مجوز از صاحب امتیاز اثر می باشد. تمام کالاها و خدمات این سایت بدون احتساب مالیات می باشد.
تعداد صفحات : 488 صفحه
آشنایی با پیش از تاریخ ایران
پیش از تاریخ ایران
باستان شناسی
باستان شناسی پیش از تاریخ ایران
منابع کنکور ارشد و دکترای باستان شناسی
ما برای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد و دکترای باستان شناسی این مطالب را در قالب کاملترین مرجع کنکور ارشد و دکتری باستان شناسی به همراه 315 سوال تست که به صورت استاندارد طراحی شده است و به همراه پاسخنامه در این گنجنه ارزشمند برای شما داوطلبان عزیز گنجانده شده است.
مقدمه
یکی از مشکلات دانشجویان رشته ی باستانشناسی کمبود منابع علمی به زبان فارسی است، هرچند در برخی زمینه ها کتابهایی به زبان فارسی تألیف و یا ترجمه شده است. اما بهطورکلی کمبود منابع و متون فارسی در این رشته بسیار چشمگیر است. به همین خاطر نگارنده این سطور برآن شد که کتاب زیر را به رشته ی تحریر درآورد. کتاب حاضر از سیزده فصل تشکیل شده است:
فصل اول مربوط به آشنایی با قوانین باستانشناسی؛ فصل دوم مربوط به انسانشناسی جسمانی؛ فصل سوم مربوط به مربوط به منطقه بندی پیش از تاریخ ایران از دیدگاه مطالعات باستانشناسی؛ فصل چهارم مربوط به اصطلاحات و مفاهیم باستانشناسی، تقسیمبندی ادوار پیش از تاریخ ایران براساس تکنولوژی و نظریه های عمده در ارتباط با انقلاب نوسنگی و زندگی کشاورزی و تغییرات اجتماعی در تبدیل روستای نوسنگی به شهر را مورد بحث قرار میدهد.
فصل پنجم تا سیزدهم مربوط به معرفی محوطههایپیش از تاریخ ایران در جنوبِ غرب و شمال جنوبِ غرب ایران، کرمانشاه و غرب ایران، آذربایجان و شمال غرب ایران، شمال ایران، فلات مرکزی ایران، فرهنگ و تمدن شرق مازندران، سیستان، کرمان و مکران و بخشهایی از سیستان و بلوچستان و جلگه ی فارس تا بخشهایی از جنوب و جنوبِ غرب تا ارتفاعات زاگرس میپردازد.
ضرورت تدوین و تألیف کتاب حاضر بیشتر به دلیل تنوع منابع و دسترسی نسبتاً دشوار به منابع اصلی انجام گرفت. از آنجایی که منابع باستانشناسی پیش از تاریخ ایران به دلیل گستره وسیع مطالعاتی و دامنه زمانی و جغرافیایی جهان باستان، از تنوع و پیچیدگی در آثار و متون (گزارشات باستانشناسی و...) برخوردار است، دسترسی آسان و جامع دانشجویان به مواد فرهنگی و منابع گزارش بررسیها و کاوشها امری است تقریباًَ ناممکن. بههمینخاطر نگارنده این سطور، بر آن شد، اندکی از دشواری مسئله کاسته و با گردآوری مطالب مهم و کلیدی در یک کتاب، به ارتقای سطح دانش و آگاهی بخشی عمومی به دانشجویان، محققان و علاقهمندان باستانشناسی پیش از تاریخی تلاش نماید. بدیهی است، از آنجاییکه، این کتاب تنها با هدف آموزش و بیان ردهبندی و منطقهبندی پیش از تاریخ ایران و معرفی برخی از محوطههای این مناطق به دانشجویان رشته باستانشناسیدر مقطع کارشناسی تدوین یافته است.بیشک این کتاب مقدمهای بر پیش از تاریخ ایران و معرفی محوطه های مهم و کلیدی ایران در پیش از تاریخ ایران است و تلاش داشته است تا با بیانی ساده و روان به توصیف منطقه بندی و رده بندی پیش از تاریخی ایران و معرفی برخی از محوطهها بپردازد.
و امّا سخن همیشگی: ادّعائی نیست که این کتاب بتواند پاسخگوی همه ی سوالات علاقه مندان باشد بلکه آرزومندم بتواند سؤال برانگیزد و شک ایجاد کند؛ چرا که سؤال و شک مقدمه ی یقین است. پیشاپیش تمام کاستیهای آن را میپذیرم و ضمن پوزش از تمام علاقه مندان به پیش از تاریخ ایران، اساتید، دانشجویان عزیز، انتقادات و پیشنهادات دلسوزانه ی آنها را به دیده ی منت پذیرا هستم.در خاتمه لازم میدانم از زحمات و راهنماییهای دوستان، دانشجویان و اساتید گرانقدر که در دانشگاههای مختلف، همیشه با ابراز لطفشان من را شرمسار خود کرده، تقدیر نموده و تشکر خود را نثارشان کنم. همچنین از زحمات بیوقفه تمام باستانشناسان نامی این مرز و بوم و تمام کسانی که مقدمات لازم برای ایجاد این کتاب را برای من تهیه نمودند، تشکر و قدردانی مینمایم، از درگاه پروردگار یکتا، سلامتی و طول عمر آنان را برای خدمت هرچه بیشتر به این سرزمین اهورائی را مسئلت دارم.
فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول: آشنایی با قوانین باستانشناسی
فصل دوم: انسان شناسی جسمانی
فصل سوم: منطقه بندی از دیدگاه مطالعات باستان شناسی
فصل چهارم: اصطلاحات و مفاهیم باستان شناسی
فصل پنجم: جنوب غرب و شمال جنوب غرب ایران
فصل ششم: کرمانشاه و غرب ایران
فصل هفتم: آذربایجان و شمال غرب ایران
فصل هشتم: شمال ایران
فصل نهم: فلات مرکزی ایران
فصل دهم: فرهنگ و تمدن شرق مازندران
فصل یازدهم: سیستان
فصل دوازدهم: کرمان و مکران و بخش های از سیستان و بلوچستان
فصل سیزدهم: فارس تا بخش های از جنوب و جنوب غرب تا ارتفاعات زاگرس
پاسخنامه
منابع
خرید و دانلود | 63,000 تومانتاریخ: یکشنبه , 20 اسفند 1402 (02:00)