بر اساس ماده 23 قانون حمایت حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده در سایت با مجوز از صاحب امتیاز اثر می باشد. تمام کالاها و خدمات این سایت بدون احتساب مالیات می باشد.
نظریه ی آلفرد آدلر درباره کمال گرایی
0
در نظریه ی آدلر این مفهوم به معنی تلاش برای بهتر از دیگران بودن یا گرایشی خودپسندانه یا سلطه جویانه و یا عقیده ای دروغین نسبت به توانایی ها و موفقیت ها نیست بلکه به معنای تلاش برای رسیدن به کمال است. برتری جویی در نظریه ی آدلر از احساس حقارتی که ناشی از احساس درماندگی حاصل از تجارب کودکی است، ریشه می گیرد و این دو از یکدیگر جدایی ناپذیرند (شولتز[1]، 1977، ترجمه ی خوشدل، 1388).
آدلر معتقد است که احساس حقارت[2] و تلاش های برتری جویانه در سراسر زندگی یک فرد به چرخش دورانی با یکدیگر ادامه خواهند داد. نتیجه ی کلی آن این است که افراد به تلاش خود برای بهتر و کارآمدتر شدن در کردارهایشان ادامه می دهند و برای رسیدن به برتری تلاش میکنند، این تلاش به سوی آینده جهت گیری شده است و فطری و پایان ناپذیر است و می تواند انگیزش ما را تبیین کند. تلاش برای دستیابی به کمال در شکل بهنجار میتواند نیروی محرکه از کاهش به افزایش و نوعی رشد و تکاپوی رو به بالا باشد ولی در شکل روان رنجور میتواند به صورت گرایش به قدرت و تسلط و کنترل دیگران خودنمایی کند. نوع و چگونگی جلوه گر شدن تلاشهای فرد برای موفقیت و برتری و رسیدن به کمال به احساس حقارت های او و راه های جبرانی که برگزیده است بستگی دارد (شولتز، 1977، ترجمه ی خوشدل، 1388).منبع: پایان نامه رابطه ی مستقیم و غیر مستقیم
استرس ادراک شده، کمال گرایی و حمایت اجتماعی با فرسودگی تحصیلی و عملکرد تحصیلی در دانشجویان مقطع علوم پایه ی رشته ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز- سید مهدی پورسیّد.
(شولتز، 1977، ترجمه ی خوشدل، 1388