امروز جمعه 02 آذر 1403

تاثیرات شگفت انگیز موسیقی بر مغز انسان

0
تأثیر موسیقی بر روی مغز غیرقابل انکار است. گاهی منجر به اندوه و افسردگی می شود و گاهی موجب شادی و نشاط انسان می شود. موسیقی در طول زمان همیشه بخشی مهم از فرهنگ هر جامعه بوده است. در جشنواره های ملی و محلی، ورزش های باستانی، حتی آئین های مذهبی ما، سهم مهمی در موسیقی دارند. موسیقی می تواند احساسات انسان را در حالت شادی و غم، در خلوتی و با هم بودن، در عروسی و عزاداری کنترل کند و تأثیر آنها را چند برابر کند. تأثیرات موسیقی آنقدر زیاد است که گاهی اوقات برای درمان بیماری های خاصی مانند اوتیسم استفاده می شود زیرا باعث بهبود سلامت روان می شود.
آگاهی از این تأثیرات به شما کمک می کند تا در انتخاب موسیقی و انتخاب اطلاعات شنیداری که به مغز شما وارد می شود دقت بیشتری داشته باشید.

تاثیر موسیقی بر جراحی قلب

بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب قرار می گیرند، در صورت گوش دادن به موسیقی قبل و بعد از جراحی، با سرعت بیشتری وارد مرحله بهبودی می شوند. محققان دانشگاه توکیو (یکی از بزرگترین و مهمترین م institutionsسسات آموزش عالی ژاپن) گروهی از موشهای نر را برای بررسی تأثیر انواع مختلف موسیقی بر روند بهبودی بعد از عمل جراحی کردند. موش ها در معرض موسیقی وردی (آهنگساز ایتالیایی)، قطعات موتزارت و آهنگهای انفرادی ایرلندی توسط انیا قرار گرفتند. دو گروه اول در مقایسه با گروه سوم یا در غیاب موسیقی 20 روز بیشتر عمر کردند. لازم به ذکر است که سیستم ایمنی گروه کنترل، عضو خارجی را به طور کلی پس زد.

تاثیر موسیقی درمانی بر بیماران آلزایمر

یکی از برجسته ترین دستاوردهای موسیقی درمانی تأثیر آن بر زندگی بیماران آلزایمر است. بیماران پیشرفته آلزایمر توانایی خود را برای گفتگوهای تعاملی با دیگران از دست می دهند و در نهایت به طور کلی صحبت را متوقف می کنند. اما موسیقی درمانی نشان داده است که بسیار موفق است، حتی وقتی بیمار چیز دیگری نداشته باشد. وقتی بیمار آهنگهای آشنا را می شنود، به وضوح تحت تأثیر قرار می گیرد و شروع به خواندن همراه با آهنگ می کند. به نظر می رسد حافظه موسیقی نسبت به سایر خاطرات ماندگارتر است. پرستاران و اعضای خانواده گزارش می دهند که برای اکثر این بیماران، موسیقی درمانی بهترین قسمت از روز آنها است.


در حقیقت، موسیقی درمانی علاوه بر کمک به بازیابی حافظه برای بیماران آلزایمری، به بهبود افسردگی، اضطراب و وحشت در این بیماران کمک می کند و به طور کلی کیفیت زندگی آنها را بهبود می بخشد. نشان داده شده است که موسیقی درمانی می تواند تغییرات قابل اندازه گیری در انتقال دهنده های عصبی مغز ایجاد کند و این یکی از راه هایی است که موسیقی می تواند بر مغز بیماران آلزایمر تأثیر مثبت بگذارد.

تاثیر موسیقی در کاهش استرس

موسیقی تأثیر مثبتی بر سیستم عصبی خودمختار افراد دارد و می تواند استرس را کاهش دهد. همچنین به فرد تحت استرس کمک می کند تا سریعتر بهبود یابد. در واقع، استرس و اضطراب جزئی جدایی ناپذیر از زندگی پرمشغله امروز است. موسیقی آرام می تواند امرهمی برای فشارهای روانی باشد، اما استرس مزمن و شدید را درمان نمی کند. برای کاهش آسیب های ناشی از استرس، شما باید از درمان های تخصصی و مشاوره مدیریت استرس استفاده کنید.

تاثیر موسیقی در افزایش استقامت و بهبود عملکرد

زدن ضربات ریتمیک هنگام راه رفتن باعث افزایش انرژی و بهبود راه رفتن می شود. دوندگان استقامت همچنین می توانند با گوش دادن به موسیقی تحریک کننده عملکرد خود را افزایش دهند. هماهنگی حرکات بدن با موسیقی همچنین می تواند باعث بهبود عملکرد و افزایش استقامت شود. گوش دادن به موسیقی در محل کار، اوقات شما را راحت تر کرده و خستگی ناشی از کار را کاهش می دهد. همچنین عملکرد فیزیکی شما را افزایش می دهد، مانند تنظیم ضربان قلب، تنفس بهتر و کاهش درد عضلانی.

تبلیغات متنی