امروز جمعه 02 آذر 1403
بر اساس ماده 23 قانون حمایت حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده در سایت با مجوز از صاحب امتیاز اثر می باشد. تمام کالاها و خدمات این سایت بدون احتساب مالیات می باشد.
بیان مسئله:
با توجه به پیشرفت روز افزون علم وتکنولوژی،بخصوص وسایل ارتباط جمعی و الکترونیک و کامپیوتر در جهان و عرضه ی آن ها به به تمام نقاط و بیشتر و بیشتر شدن ارتباط انسان ها با این صنایع می توان به این مسئله توجه کرد که این پیشرفت ها و تکنولوژی هاچه تأثیری می تواند بر رفتار انسان ها وزندگی آنها داشته باشد و اهمیت این تغییرات در وجود انسان تا چه اندازه می باشد.
معمولأ در مباحثی که، نامی از ایجاد وتغییرات (مثبت ومنفی) در زندگی روانی و جسمانی انسان آمده باشد بحث قابل توجه بوده و افکار را به سوی خود جلب می کند و این خود نشانی از اهمیت موضوع است،بنابراین به این نتیجه می رسیم که همزمان یا پیشرفت تکنولوژی توجه به تأثیر آنها بر زندگی انسان الزامی است.
حال پس از بیان پیشرفت تکنولوژی به مسأله ی کوچکتر ودر عین حال حائز اهمیت که زیر مجموعه ای از این پیشرفت است (بازی های رایانه ای )می پردازیم.
این پدیده ی جدید دانش بشری که تقریبا در همه ی شئون زندگی انسان راه یافته است،هم چون دیگر ساخته های دست بشر دو رو دارد،که یک روی آن استفاده صحیح در کارها وکمک به رشد و سعادت بشر است و روی دیگر آن استفاده غلط است که معمولا جز در موارد علمی و شغلی از آن استفاده می شود.
امروزه بازی های رایانه ای به پر مصرف ترین و مهم ترین ابزار سرگرمی کودکان و نوجوانان در جهان تبدیل شده و بیشتر کودکان و نوجوانان به سمت این بازی ها کشیده می شوند و ساعت ها وقت خود را صرف این بازی ها می کنند و ارتباط کمتری با افراد دیگر دارند و بیشتر دوست دارند که تنها باشند و به بازی های رایانه ای بپردازند که این امر سبب شکل گیری مشکلاتی از جمله(آسیب های جسمانی،پرخاشگری، انزوا طلبی، تنبل شدن ذهن، تأثیر منفی در روابط خانوادگی،افت تحصیلی، و..) می شود که در این مقاله سعی می شود تأثیر بازی های رایانه ای بر بر رفتار های پرخاشگرانه کودکان مورد بررسی قرار گیرد.
مهم ترین مشخصه ی بازی های رایانه ای حالت جنگ اکثر آنهاست و این افراد(کودکان و نوجوانان) باید برای رسیدن به مرحله ی بعدی بازی با نیرو های به اصطلاح دشمن بجنگند که استمرار چنین بازی هایی کودک را پرخاشگر و ستیزجو بار می آمورد،خشونت مهم ترین محرکه است که در طراحی جدید ترین و جذاب ترین بازی های رایانه ای به حد افراط از آن استفاده می شود،چهره های معروف هالیوود که در فرهنگ ما انسان های ضد ارزش و غیر اخلاقی هستند در این بازی ها به صورت قهرمان های شکست ناپذیر جلوه نمایی می کنند.
روانشناسان معتقدند اختلال پرخاشگری ریشه ی بسیاری از مشکلات روانی و رفتاری کودکان می باشد، این رفتار ها در صورت بروز می توانند سبب مشکلات بین فردی،جرم،بزه و تجاوز به حقوق دیگران شده ودر صورت درونی شدن قادر به ایجاد انواع مشکلات جسمی و روانی می باشند از طرف دیگر اتلاف وقت کودکان در برابر این دستگاه ها ضرورت توجه به این اصل مهم را بیش ازپیش نشان می دهد،خشونت،بزه کاری،جنایت و از بین بردن هر آنچه که فرا روی آدمی است یکی از اساسی ترین موضوعات مطرح شده در بازی های ویدیوئی و رایانه ای است به طوری که بررس های مختلف حاکی از آن است که مضامین اغلب این بازی ها به مواردی چون تخریب و پرخاشگری علیه دیگران اختصاص دارد.
و اینک چند سؤال اساسی که باید در پیکره ی مقاله به آنها پاسخ داده شود:
1- چه رابطه ای بین بازی های رایانه ای و پرخاشگری کودکان وجود دارد؟
2- آیا بازی های رایانه ای سبب خشونت در رفتار کودکان می شود یا اینکه کودکان پرخاشگر بیشتردوست دارند به بازی های رایانه ای بپردازند؟
تاریخ: دوشنبه , 18 دی 1402 (17:33)