امروز جمعه 02 آذر 1403
بر اساس ماده 23 قانون حمایت حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده در سایت با مجوز از صاحب امتیاز اثر می باشد. تمام کالاها و خدمات این سایت بدون احتساب مالیات می باشد.
رایج ترین موارد در مجازات های گوگل، گوگل پاندا و گوگل پنگوئن هستند که با یکدیگر تفاوت دارند اما هر دو می توانند تاثیرات مخرب مشابهی بروی ترافیک وب سایت شما داشته باشند. اولین قدم برای بهبود وضعیت سایت از هر گونه مجازات، شناسایی نوع مجازاتی است که بروی وب سایت شما اعمال شده است.
این کار با بررسی علائم (علائمی مانند اُفت ترافیک سایت، اُفت ترافیک برای کلمه کلیدی به خصوص)، تاریخ های مرتبط با آپدیت های گوگل و هرگونه اخطاریه ای که در Webmaster Tools خود مشاهده نموده اید، انجام می شود.
گام عملی: از راهنمای زیر برای شناسایی دقیق مجازاتی که وب سایت تان را تحت الشعاع قرار داده است، استفاده کنید. اگر متوجه شدید که وب سایت تان به انواع دیگری از مجازات ها واکنش نشان می دهد، تلاش کنید رابطه ای میان اُفت ترافیک سایت با آپدیت های گوگل پیدا کنید.
الگوریتم های گوگل چیست معرفی کامل الگوریتم های گوگل
یکی از نشانههای اصلی این اتفاق، کم شدن ناگهانی ترافیک ارگانیک سایت یا رتبه شما در موتور جستجوی گوگل درست از یک زمان مشخص آپدیت الگوریتم پاندا است.
البته باید این را هم در نظر داشت که خیلی عوامل ممکن است در بروز چنین اتفاقاتی دست داشته باشند. بعضی از سناریوهای احتمالی میتوانند پیشرفت یک رقیب در بازار (کسی که اخیراً در صفحه نتایج بالاتر از شما قرار گرفته)، جریمههای دستی گوگل (برای چک کردن گزارشهای گوگل به Google Search Console مراجعه کنید)، کاهشهای فصلی در میزان علاقه مخاطبان و مشتریان شما (مثلا کم شدن تقاضای چوب اسکی در وسط تیرماه) یا حتی به روز رسانیهای دیگر گوگل (مثلا مربوط به گوگل پنگوئن) باشند.
در صورت بروز چنین اتفاقاتی، مهمترین کاری که میتوانید انجام دهید مطالعه دقیق اسناد به روز رسانی الگوریتم، مقایسه موارد مطرح شده با وضعیت وبسایت خودتان و تلاش در جهت رفع آن مشکلات است. اگر کاهش ترافیک سایت شما از یک تاریخ مشخص شروع شده، میتوانید آن را با تاریخ آپدیتهای گوگل پاندا مقایسه کنید تا سریعتر مشکل را پیدا کنید.
اگر هنوز هم مطمئن نیستید که چه اتفاقی افتاده، میتوانید آموزش ما در خصوص شناسایی مجازاتهای گوگل را بخوانید.
نباید های سئو
دومین مجازات رایج در سئو، گوگل پنگوئن است که در درجه اول صاحبان وب سایتی که بیش از حد لینک سازی می کنند را هدف می گیرد. پنگوئن که در سال 2012 معرفی شد الگوریتمی است که به دنبال الگوهای غیر طبیعی لینک سازی می گردد تا وب سایت هایی که با ساخت بیش از حد لینک، قصد دور زدن قوانین گوگل را دارند، شناسایی و مجازات کند.
عقیده گوگل در لینک سازی این است که تمام لینک های خارجی به وب سایت شما باید طبیعی باشند و به دلیل محتوای با کیفیت وبسایت به دست آمده باشد. در نتیجه، هر لینکی که با هدف افزایش رتبه ساخته شده باشد به عنوان ناقض قوانین گوگل شناخته خواهد شد. این لینک ها شامل لینک های خریداری شده، لینک های در خواستی، لینک های تبادلی و لینک های ساخته شده توسط ربات ها می باشد.
هنگامی که الگوریتم های پنگوئن متوجه می شوند شما برای دستکاری رتبه وب سایت در حال ساخت لینک های غیر طبیعی هستید، وب سایت شما را برای کلمه کلیدی (یا کلمات کلیدی) که هدف قرار داده اید مجازات می کند.
در صورتی که الگوریتم پنگوئن شما را تنبیه کند، متوجه تغییرات زیر خواهید شد:
نمونه هایی از مجازات پنگوئن:
اُفت شدید ترافیک وب سایت (نزدیک به صفر) برای یک کلمه کلیدی نشان دهنده مجازات توسط الگوریتم پنگوئن می باشد.
گوگل چگونه کیفیت صفحات وب را ارزیابی می کند؟
کاهش شدید ترافیک سایت طی 48 ساعت برای یک کلمه کلیدی نشان دهنده مجازات توسط الگوریتم پنگوئن می باشد.
یک مشخصه ویژه مجازات الگوریتم پنگوئن این است که بر اساس صفحه عمل می کند. (معمولاً بروی صفحه اصلی تاثیر می گذارد، اما بعضاً می تواند بروی زیر صفحات نیز تاثیر گذار باشد) به این معنی که صفحه مجازات شده می تواند رتبه خود را از دست بدهد در حالیکه دیگر صفحات وب سایت رتبه و عملکرد بسیار خوبی دارند.
شدت مجازات توسط الگوریتم پنگوئن بسیار متغیر است. برای مثال از اُفت چند پله ای رتبه صفحه تا از ایندکس خارج شدن صفحه را شامل می شود.
روند بهبود وضعیت وب سایت پس از مجازات پنگوئن در راهنمای الگوریتم پاندا به زبان ساده توضیح داده شده است، اما ما در این مقاله به موارد ابتدایی آن اشاره می کنیم. وبمستر باید فهرست لینک های مرتبط با وب سایت خود را از طریق گزینه "latest links" موجود در webmaster tools به دست آورد و لینک هایی که از الگویی غیر طبیعی پیروی می کنند را از آن حذف کند. حذف این لینک ها به همراه ارسال درخواستِ تجدید نظر و ایجاد یک کمپین لینک سازی جدید می تواند وضعیت وب سایت را طی مدت مشخصی به حالت اولیه بازگرداند.
آپدیت پنگوئن نسخه 4.0 Real Time در حالت انتظار قرار دارد، اما انتظار می رود که در بهار یا تابستان سال 2016 عرضه شود.
Search Traffic -> Links to your site
در آخر به یاد داشته باشید که شما می توانید وضعیت هر سایتی را بهبود بخشید. پنگوئن یا پاندا تنها الگوریتم هستند و می توان با صرف کمی زمان وضعیت سئوی خود را ارتقا داد. لزومی ندارد که از هر آپدیت و به روز رسانی گوگل بترسید، در عوض آن را فرصتی ببینید که می توانید در مدتی کوتاه ترافیک بسیاری را وارد وب سایت خود کنید.
خب، در اینجا باید بگوئیم علاوه بر مجازات های گفته شده در بالا جریمه های دیگری نیز وجود دارند که هیچ نام یا عنوانی ندارند. این مجازات های می توانند سبب شوند یک صفحه یا یک وب سایت از ایندکس خارج شود. نکته مثبت در مورد این جرایم این است که به راحتی قابل شناسایی هستند و بیشتر پیرامون موضوعاتی مانند لینک های اسپم گونه، محتوای اسپم گونه و تکنیک های سئوی کلاه سیاه می چرخند.
برای آنکه متوجه بشوید وب سایت تان de-indexed شده است یا نه، باید آدرس وب سایت خود را در گوگل وارد کنید "www.yoursitename.com" و ببینید که آیا نتیجه ای به شما نشان خواهد داد یا خیر.
همچنین برای یافتن صفحه ای از وب سایت خود، جمله ابتداییِ اولین پاراگراف (7 کلمه) را به همراه علائم گفتاورد (") در گوگل جستجو کنید. برای مثال: "این اولین جمله پاراگراف وب سایت من است" باید صفحه وب سایت تان را در نتایج جستجو نشان دهد.
همچنین شما می توانید از دستور "کلمه کلیدی www.yoursitename.com" استفاده کنید (بدون علائم گفتاورد) استفاده کنید تا متوجه شوید که صفحات زیر شاخه به درستی ایندکس شده اند یا خیر. در آخر باید گفت می توانید با استفاده از Google Webmaster Tools مشکلات ایندکس صفحاتتان را شناسایی کنید.
رتبه هر وبسایتی می تواند ارتقا یابد، حتی اگر صفحات آن de-indexed شده باشند و در نتایج جستجوی گوگل موجود نباشند. گوگل صفحات و وبسایت هایی که از ایندکس خارج شده اند را هم زیر نظر دارد و تا زمانی که مشکلاتشان برطرف نشده باشد، اجازه نمایش در نتایج جستجو را به آنها نمی دهد.
صفحاتی که از ایندکس خارج شده اند ممکن است نتیجه مجازات الگوریتم های پنگوئن و پاندا باشند اما داشتن صفحات de-indexed به معنی این نیست که شما توسط الگوریتم های پنگوئن یا پاندا تنبیه شده اید.
جریمه دستی علیه وب سایت تان می تواند منجر به تنبیه های مختلفی شود (گاهی ممکن است این تنبیه باعث پائین آمدن رتبه وب سایت شما شود و در برخی موارد حتی سبب de-index شدن آن گردد). اگر شما در Webmaster tools پیامی با عناوین "Search Queries" و "Manual Actions" دریافت کرده اید، بدانید وب سایت شما به صورت دستی تنبیه شده است.
جرایم دستی می تواند به علت هر گونه تخلف از سوی وب مستر اعمل شود، اما معمولاً به دلایل زیر اتفاق می افتد:
نمونه ای از جریمه دستی گوگل:
هر جریمه دستی ای برای دوره خاصی در نظر گرفته می شود اما شما برای برطرف کردن آن باید به سرعت اقدام کنید. سپس، در خواستِ تجدید نظر خود را برای گوگل ارسال نمایید. مدت جرایم دستی معمولاً بین 3 ماه تا پایان اعتبار دامنه می باشد.
در حال حاضر، تنبیه شدن توسط الگوریتم پنگوئن و داشتن یک جریمه دستی (لینک های غیر طبیعی) رایج ترین نوع مجازات توسط گوگل می باشد.
کاهش ترافیک وب سایت در بازه زمانی طولانی، معمولاً به دلیل مجازات الگوریتم پاندا و به روز رسانی های کوچکی که گوگل به طور مدام اعمال می کند، اتفاق می افتد. این به روز رسانی ها جهت بالا بردن کیفیت نتایج جستجوها صورت می گیرد.
در واقع گوگل به بیش از 200 سیگنال (عامل) نگاه می کند و اگر شما نتوانید در همه سیگنال ها گوگل را همراهی کنید، مطمئناً پیدا کردن دلیل کاهش ترافیک بسیار دشوار می شود. این تغییرات الگوریتمی می تواند با گذشت زمان باعث تاثیرات مخربی بروی وب سایت شود. تغییر الگوریتم می تواند بسیار کوچک یا بسیار بزرگ باشد. از اهمیت بروی تگ های H5 گرفته تا نغییر نحوه ارزش گذاری لینک ها توسط گوگل.
نمونه هایی از کاهش ترافیک تدریجی:
کاهش آهسته ترافیک سایت به مرور زمان
اگر شما نیز کاهش تدریجی ترافیک وب سایت را تجربه کرده اید، به کارگیری مفاهیم گفته شده برای برطرف کردن مجازات الگوریتم پاندا ممکن است منجر به کاهش ترافیک بیشتری شود. بهترین راه حل این است که منبع مطمئنی برای اطلاعات سئوی گوگل پیدا کنید و از آنها برای بهبود وضعیت رتبه وب سایت خود استفاده کنید.
اگر شما هنوز مطمئن نیستید که کدام نوع از جرایم زیر برای وب سایت تان در نظر گرفته شده است، بهتر است سعی کنید تاریخ های کاهش ترافیک وب سایتتان را با تاریخ های به روز رسانی گوگل مطابقت دهید. گوگل در فواصل معین اعلام می کند که چه زمانی الگوریتم های خود را به روز رسانی می کند.
منابع معتبری که برای بررسی این تاریخ ها وجود دارند شامل وبلاگ رسمی Google Webmaster و اکانت توئیتر مت کاتز می باشند.
پس از انجام بررسی اگر متوجه شدید که همزمان با به روز رسانی گوگل، وب سایت شما دچار نوسانات ترافیکی شده است، به احتمال بسیار آن آپدیت بروی موقعیت وب سایت شما تاثیر گذاشته است. متاسفانه گاهی اوقات گوگل، طی 48 ساعت چندین به روز رسانی انجام می دهد. این امر شناسایی و تشخیص دقیق مجازات را کمی دشوار می کند.
در زیر می توانید تاریخ آپدیت های (مجازات ها) گوگل را مشاهده کنید، اما متاسفانه بین هر به روز رسانی، آپدیت های متفاوت و جزئی بسیاری صورت گرفته است:
هنگامی که توانستید نوع مجازات وب سایت خود را به خوبی تشخیص دهید، باید اقدام به برطرف کردن مشکل کنید. در ادامه نگاهی می اندازیم به روش هایی که می تواند وب سایت تان را از شر این مجازات ها نجات دهد.
در بحث سئو، گوگل پاندا جزو آن الگوریتمهایی است که اگر شما را جریمه کند، رفع مشکل به این راحتیها نخواهد بود. به همین خاطر است که توصیه میکنیم از ابتدا مراقب باشید که کار به جریمههای گوگل پاندا نکشد. به هر حال، از آنجا که تمرکز الگوریتم پاندا روی کیفیت محتوا است، بهترین راه خلاص شدن از این جریمهها، چیزی نیست جز بهبود کیفیت محتوا. بعضی از کارهایی که میتوانید انجام دهید به شرح زیر هستند:
الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مجازاتی است که بر اساس صفحه و کلمه کلیدی به دنبال دستکاری ها و دور زدن های گوگل در جهت بالا بردن رتبه وب سایت می باشد. الگوریتم پنگوئن در درجه اول لینک سازی های غیر طبیعی مرتبط با سایت شما را شناسایی می کند، به این معنی که باید لینک هایی که به صفحات شما اسیب می رسانند را حذف کنید.
نگاهی کلی به روند الگوریتم پنگوئن:
نمونه ای از بهبودی از مجازات الگوریتم پنگوئن
افزایش ترافیک چشمگیر برای کلمه کلیدی اصلی وب سایت
باز طراحی سایت چیست؟
گوگل می تواند وب سایت ها یا صفحاتی که قوانین وبمستر گوگل را زیر پا گذاشته اند را به صورت دستی جریمه کند. جرایم دستی گوگل بسیار متنوع هستند، اما شناسایی آنها بسیار آسان است زیرا برای جریمه دستی همیشه یک پیغامی در Webmaster Tools دریافت می شود.
برای برطرف کردن این نوع جریمه، ارسال بیش از 7 درخواستِ تجدید نظر در طول سال، برای وبمسترها امر عجیبی نیست. خوشبختانه، امکان اینکه درخواستِ شما در همان مرحله اول تایید شود و جریمه دستی از وب سایت برداشته شود، بسیار زیاد است.
برای شناسایی جریمه دستی گوگل باید:
علی رغم اینکه روش های مختلفی برای تسریع بهبودی سایت از جریمه دستی وجود دارد، در ادامه نگاهی کلی به روند جریمه دستی می اندازیم:
منبع: Google
تاریخ: دوشنبه , 02 بهمن 1402 (08:05)