امروز سه شنبه 09 اردیبهشت 1404
0

اعتماد در برابر بی اعتمادی

مرحله ی دهانی - حسی رشد روانی - اجتماعی،شبیه مرحله ی دهانی رشد روانی - جنسی فروید،در سال اول زندگی،زمانی که کودک خیلی درمانده است،روی می دهد.کودک برای زنده ماندن،امنیت،و محبت کاملا به مادر یا مراقبت کننده ی اصلی خود وابسته است.در این مرحله،دهان اهمیت حیاتی دارد.

اریکسون چنین نوشت:کودک از طریق دهان زندگی می کند و با آن عشق می ورزد.

اگر مادر به نیازهای جسمانی کودک به طور مناسب پاسخ دهد و محبت،عشق،و امنیت کافی تامین کند،در این صورت کودک احساس اعتماد را پرورش خواهد داد،نگرشی که نظر کودک در حال رشد را در مورد خودش و دیگران توصیف خواهد کرد.از سوی دیگر،اگر مادر طرد کننده و بی توجه بوده یا رفتار بی ثباتی داشته باشد،کودک نگرش بی اعتمادی را پرورش داده و بدگمان،بیمناک،و مضطرب خواهد شد.به عقیده ی اریکسونفدر صورتی که مادر تمرکز انحصاری بر کودک نداشته باشد نیز بی اعتمادی می تواند روی دهد.اریکسون در دهه 1950 و 1960 در نوشته های خود این عقیده را بیان کرد که تازه مادری که شغل خارج از خانه را از سر می گیرد و فرزند خود را به خویشاوندان یا مهد کودک می سپارد بی اعتمادی را در کودک به وجود می آورد. 

گرچه الگوی اعتماد یا بی اعتمادی به عنوان جنبه ای از شخصیت  در کودکی تعیین می شود ولی این مشکل می تواند در مرحله ی بعدی رشد دوباره ظاهر شود.برای مثال،رابطه ی ایده آل فرزند - والد سطح بالایی از اعتماد را به وجود می آورد اما در صورتی که مادر بمیرد یا خانه را ترک کند،این احساس اعتماد امن می تواند نابود شود.اگر این اتفاق روی دهد،بی اعتمادی بر شخصیت حاکم می شود.بی اعتمادی کودکی می تواند بعدها در زندگی از طریق مصاحبت با آموزگار یا دوست با محبت و صبور تعدیل شود.

نیروی بنیادی امید با حل موفقیت آمیز این بحران در طول مرحله ی حسی - دهانی همراه است.اریکسون این نیرو را به صورت اعتقاد به اینکه امیال ما ارضا خواهند شد توصیف کرد.امید احساس با دوام اطمینان داشتن از این است که به رغم بدبیاریهای موقتی،زنده خواهیم ماند.

خودمختاری در برابر شرم و تردید

در طول مرحله ی عضلانی - مقعدی در سال دوم و سوم زندگی،که برابر با مرحله ی مقعدی فروید است،کودکان به سرعت تواناییهای جسمانی و ذهنی گوناگون را پرورش می دهند و می توانند خودشان خیلی کارها را انجام دهند.آنها یاد می گیرند که به نحو موثرتری ارتباط برقرار کنند و راه بروند،بالا بروند،هل دهند،بکشند،و شیئی را نگه داشته یا آن را رها کنند.کودکان از این مهارتها احساس غرور می کنند و معمولا دوست دارند تا حد امکان خودشان کارهایی را انجام دهند.

اریکسون معتقد بود که از بین این توانایی ها،مهمتر از همه نگهداشتن و رها کردن هستند. او این رفتارها را نمونه های نخستین واکنش نشان دادن به تعارضهای بعدی در رفتارها و نگرشها دانست.برای مثال،نگهداشتن می تواند به صورت محبت آمیز و یا خصمانه نشان داده شود.رها کردن می تواند به صورت تخلیه ی خشم ویرانگر یا بی تفاوتی آرام نشان داده شود.

نکته ی مهم این است که کودکان در این مرحله برای اولین بار می توانند درجاتی از تصمیم گیری را اعمال کرده و نیروی اراده ی خودمختار خویش را تجربه کنند.گرچه آنها هنوز به والدین خود وابسته هستند،ولی می خواهند خود را به صورت افراد یا نیروهایی در نظر بگیرند که حق و حقوقی داشته و دوست دارند توانایی های نو یافته ی خود را نشان دهند.

در این مرحله،بحران اساسی بین والد و فرزند به آموزش استفاده از توالت مربوط می شود که اولین موردی است که جامعه سعی دارد یک نیاز غریزی را تنظیم کند.به کودک آموزش داده می شود که نگه دارد و فقط در مواقع و مکانهای مناسب رها سازد.امکان دارد والدین به فرزند خود اجازه دهند آموزش استفاده از توالت را با سرعت یا گام خودش پیش ببرد یا اینکه ممکن است آزرده شوند.در این مورد،والدین با تحمیل کردن این آموزش،اراده ی آزاد کودک را نادیده گرفته و وقتی کودک درست رفتار نمی کند ناشکیبایی و خشم نشان می دهند.وقتی والدین به این صورت جلوی تلاش کودک را برای نشان دادن استقلال خود می گیرند و او را ناکام می کنند،کودک احساس خودناباوری و شرم را در برقرار کردن رابطه با دیگران پرورش می دهد.با اینکه ناحیه ی مقعد به خاطر بحران آموزش استفاده از توالت کانون این مرحله است ولی ابراز این تعارض بیشتر روانی - اجتماعی است تا زیستی.

نیروی بنیادی که از خودمختاری به وجود می آید اراده است که تصمیم بحق استفاده از آزادی انتخاب در صورت مواجه شدن با درخواستهای جامعه را شامل می شود.

0

به سینه خیز رفتن هستند) در یک سوی یکی از میزها قرار دهید و از سوی دیگر او را صدا بزنید. کودک ممکن است تا نقطه شروع فاصله بین دو میز برسد ولی معمولا در آن قسمت مکث می‌کند.
به عبارتی در کودکان ادراک عمق دیده می‌شود. کودک در آن نقطه عمق را احساس می‌کند و به خاطر ترس از پرت شدن ممکن است از حرکت روی شیشه آن قسمت خودداری می‌کند. کودکان بزرگتر با اطمینان از وجود شیشه به عنوان یک حائل که مانع پرت شدن آنها می‌شود به حرکت خود ادامه می‌دهند.

آزمایش دوم

چندین کارت با طرحهای مختلف تهیه کنید. طرحهای برخی کارتها باید طرحهای یکنواخت و بقیه کارتها دارای طرحهای پیچیده‌ای باشند. طرحهای یکنواخت از تنوع خطوط و شکل و... کمتری برخوردار هستند. این کارتها را در اختیار کودک قرار دهید و حرکات او را مورد بررسی قرار دهید. در مورد کارتهایی که طرحهای پیچیده دارند توجه کودکان بیشتر جلب می‌شود. کودکان بیشتر ترجیح می‌دهند به طرحهای پیچیده نگاه کنند تا به کارتهای یکنواخت.
این آزمایش را برای کودکان کوچکتر با انواع اسباب بازی یا اشیا می‌توان انجام داد. کودکان معمولا توجه زیادتری به اشیائی نشان می‌دهند که از لحاظ ادراکی متنوع باشند. اشیا ساده چندان مورد توجه و ادراک کودک قرار نمی‌گیرد و به راحتی حواس کودک به محرکهای دیگر جلب می‌شود. از این روش در آزمایشات ادراکی با نام روش نگاه ترجیحی یاد می‌شود.

0

مقدمه:

از آنجایی که مدیریت، فن اداره یک تشکیلات و سازمان است و اداره و هدایت امکانات مادی و انسانی، ریزه کاریها و لطافتهای بسیاری را می طلبد، نقش اخلاقی مدیر در گرو نگاهداشتن شورها و برانگیختن انگیزه ها و در انسجام واحدها و سرعت بخشیدن به امور سازمانی جهت رسیدن به نتایج مطلوب امری انکار ناپذیر و حائز اهمیت فراوان در اداره بهینه سازمان است. قرآن کریم یکی از عوامل موفقیت پیامبر اکرم (ص) را در مدیریت، اخلاق نیک می داند و در سوره آل عمران آیه 159 می فرماید:«حسن اخلاق و مهربانی تو با مردم رحمتی است از جانب خداوند و اگر تندخو و سخت دل بودی مردم از اطراف تو پراکنده می شدند.»چه بسیارند مدیرانی که با داشتن خصوصیاتی همانند قاطعیت، تخصص، قدرت و آگاهیهای لازم در سطحی بالا قرار داشته اند ولی به خاطر عدم رعایت مسائل اخلاقی در حوزه مدیریت موفقیت مطلوب را کسب نکرده و در نتیجه با ناکامی روبرو شده اند. پیچیده تر شدن روزافزون سازمانها و افزایش میزان کارهای غیراخلاقی، غیرقانونی و غیرمسئولانه در محیطهای کاری توجه مدیران و صاحبنظران را به بحث اخلاق کار و مدیریت اخلاق معطوف ساخته است.

مدیریت اخلاق در محیط کار منافع بسیار زیادی برای رهبران و مدیران دارد؛ اعم از منافع عملکردی و منافع اخلاقی. این مطلب بخصوص در عصر حاضر که مدیران با ارزشهای بسیار متنوعی در محیط کار سروکار دارند صادق است. اما تاکنون کسانی که به مباحث اخلاق کار پرداخته اند فلاسفه، دانشگاهیان و منتقدان اجتماعی بوده اند و نه مدیران. درنتیجه بسیاری از مطالبی که تا به امروز درباره اخلاق کار نوشته شده مطابق با نیازهای عملی مدیران و رهبران سازمانها نیست. برای ورود به بحث مدیریت اخلاق ابتدا باید اخلاق را تعریف کنیم. اخلاق، به طور ساده و خلاصه، شامل شناخت صحیح از ناصحیح و آنگاه انجام صحیح و ترک ناصحیح است. تشخیص درست از غلط همیشه ساده نیست. بسیاری از دانشمندان علم اخلاق ادعا می کنند که باتوجه به اصول اخلاقی در مقام عمل همیشه یک راهکار درست وجود دارد و برخی دیگر معتقدند که راهکار درست بستگی به موقعیت و شرایط دارد و تشخیص اینکه کدام راهکار درست است درنهایت به عهده خود فرد است. اخلاق کار (BUSINESS ETHICS) نیز از دیدگاه افراد مختلف معانی متفاوتی دارد. اما عموماً آن را شناخت درست از نادرست در محیط کار و آنگاه انجام درست و ترک نادرست می دانند.

0

ارکان نظریه ى قبض و بسط تئوریک شریعت
ترتیب منطقى اصول و ارکان این نظریه به شرح زیر است:
1 -دین از معرفت دینى متمایز است.
2- احکام دین از احکام معرفت دینى تمایز دارند; توضیح این که دینْ صامت، ثابت، مقدس، خالص، کامل و حق است و لیکن معرفت دینى ناطق، متغیّر، نا مقدس، غیر خالص و ناقص و آمیزه اى از حق و باطل است.
3- معرفت دینى، معرفت بشرى است.
4- معارف بشرى با یک دیگر ترابط عمومى دارند.
5- معرفت دینى نیز به عنوان یک معرفت بشرى با معارف برون دینى داراى ارتباط و تلائم است.
6- معارف بشرى غیر دینى، متحول اند.
7- معرفت دینى به تبع تحول در سایر معارف بشرى دست خوش تحول و قبض و بسط است.
8- معرفت دینى نسبى است.
9- معرفت دینى متکامل است.
10- معرفت دینى عصرى است.
صاحب نظریه در این باره مى نویسد: «به بحث قبض و بسط از دیدگاه هاى مختلف مى توانید، نظر کنید. از یک حیث، یک بحث معرفت شناسى خالص است; از یک حیث کلامى است; از یک حیث یک بحث اصولى است (متعلق به علم اصول) و از یک حیث هم یک بحث تفسیرى است (متعلق به علم تفسیر) و این تعلق ها، تعلق هاى دقیق و عمیقى است».

0

مقدمه:

پرسش از کیستی فرد یا به تعبیر دیگر هویت اجتماعی و نیز مکانیزم های برسازنده آن یکی از سوالات اصلی جامعه شناسی بشمار می رود. این مفهوم اشاره به تعریفی دارد که فرد از خویشتن بر مبنای عضویت در گروه های اجتماعی به دست می آورد. هویت ها عموماً از طریق تقابل ها و تمایزات شکل می گیرند و همچنین دال بر مجموعه بهم پیوسته ای از نگرشها، ارزشها و اعتقادات درون گروهی ای است که هدایت گر و راهنمای کنش اعضاء محسوب می شوند.

در جوامع سنتی و پیشامدرن به دلیل خصلت ایستا و عدم پویایی آن، هویت عموماً مبتنی بر پایگاه های انتسابی بوده است و به علت نبود منابع متعدد و متکثر هویت ساز یکسانی و تشابه بالایی میان افراد جامعه دیده می شد و اجماع و قطعیت بالایی در مورد اصول و شیوه های زندگی، هرگونه انحراف و دیگربودگی را طرد می کرد. اگر تعبیر گیدنز از مدرن دال بر تغییر نسبت بین زمان و مکان و مکانیزم «از جا برکندن» نظام های اجتماعی و تاثیر این امر بر پویایی های وارد شده در امور اجتماعی را بپذیریم می توان عنوان کرد که این جریان با دگرگون کردن شرایط و چارچوب سنتی هویت سازی و تضعیف و انحلال منابع سنتی هویت، فرآیند هویت سازی در جهان کنونی متمایز از قبل می کند و زمینه برای رهایی فرد از دایره تنگ نهادها و عوامل سنتی هویت ساز فراهم می شود. اما در دوران مدرن دو گونه صورتبندی از پایه ها و عوامل هویت ساز وجود دارد، رویکرد اول شکل گیری هویت، ارزشها و نگرش های افراد را بر اساس مفهوم طبقه و جایگاه فرد در نظام تولید و جایگاه شغلی اش تعریف می کند. طبیعی است که در این مدل عوامل ساختاری در شکل گیری و تعیین هویت نقش بسزایی داشته باشند اما در رویکرد دوم همزمان با رشد و گسترش مصرف، همراه با تغییرات ساختاری حاصله از آن رفتارهای مصرفی به پایه ای برای شکل گیری هویت های اجتماعی تبدیل شدند. این مساله همراه با افزایش نقش عاملیت و بازاندیشی در شکل گیری هویت موجب پدید آمدن مفاهیمی نظیر سبک زندگی گشته است که نسبت به مفاهیم قبلی همچون طبقه اجتماعی از انعطاف و سیالیت بیشتری برخوردار است و فهمی مناسبتر از تنوع و گوناگونی دنیای اجتماعی ارائه می کند.

0

بررسی جامعه شناختی تأمین اجتماعی و تفاوت میزان تمایل طبقات مختلف برای در زیر پوشش در آمدن

بررسی سنخ شناس نظامهای شخصیتی زنان و مردان قشرهای اجتماعی کارگر، کارمند، کاسب همراه با مطالعه تطبیقی منشهای اجتماعی اقشار نامبرده

بررسی تأثیر قشربندی اجتماعی بر فرصت دستیابی به آموزش عالی در بین دانشجویان تهرانی رشته های فنی

بررسی رابطه بین منش کارگزاران تغییر و تغییرات اجتماعی در عهد ناصرالدین شاه (مورد شاه و امیرکبیر)

بررسی تأثیر عوامل اجتماعی بر نوع و چگونگی ساختار خانواده در ایران کنونی

بررسی تطبیقی اندیشه اجتماعی انقلاب اسلامی و مکتب فرانکفورت

بررسی مختصات ساختاری و تغییر طبقاتی قشر حاشیه نشین در شهر خرم‌آباد در محله های پشته پشت بازار

بررسی تحلیلی فرهنگ تغذیه در منطقه طالقان

بررسی نگرش مردم شهر قاین نسبت به باورهای دینی و غیردینی

جامعه شناسی خشونت نسبت به زنان در خانواده

بررسی و آزمون میزان کارآئی نظریه جامعه شناختی ماکس وبر در شناخت دوره شناسی محمدرضا پهلو

مطالعه بازشناختی سیر تحولات جامعه ایران در دوره قاجاریه براساس دوره شناسی وبر

بررسی جامعه شناسانه سنخ های منشی و پایگاه های قشربندی اجتماعی در اعضاء تشکل ها و سازمان های غیردولتی

بررسی ساختار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و تفسیر طبقاتی قشر حاشیه نشین در شهر اسلام آباد غرب

بررسی انتقادی جایگاه و کاربست مفهوم طبقه متوسط در آراء جامعه شناسان و پیگیری مفهومی جایگزین

مقایسه دو نسل ذکور متولد شده در سالهای 40-36 و 64-60 به لحاظ پیروی از هنجارهای دینی

مطالعه جامعه شناختی اشعار مهدی اخوان ثالث بر اساس جامعه شناسی معرفت مارکس

بررسی سیر تحولات جامعه ایران در دوره قاجاریه براساس دوره شناسی مارکس

بررسی و آزمون میزان کارآئی نظریه تکاملی مارکس در تبیین دوره شناسی تحولات تاریخی و اجتماعی زمان محمدرضا پهلوی

بررسی تطبیقی نظریه های فرم و امیرمؤمنان حضرت علی (ع) پیرامون اصلاح ساخت اقتصادی-اجتماعی جوامع از خود بیگانه

نقش مشارکت زنان در جنبشها و تحولات اجتماعی ایران از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی

بررسی ساختار و تحولات طبقاتی فرق کلامیه (شیعه معتزله تا پایان قرن پنجم)

بررسی مردم شناسی طنز اجتماعی با تأکید بر مطبوعات (روزنامه جامعه)

بررسی میزان جامعه پذیری سیاسی مردم کردستان در دوره پهلوی براساس نظریه کنش متقابل نمادی

آسیب‌شناسی گفتگوی متقابل گروههای اجتماعی، نمونه مورد بررسی (عصرمشروطه ایران)

بررسی مکانیزم تحولات تاریخی از قاجاریه به پهلوی (1299-1250) براساس جامعه شناسی ژرف

بررسی رشد جمعیتی و گسترش شهرنشینی در تهران (57-20)

بررسی کار و از خودبیگانگی در بین کارمندان بانک صادرات ایران

بررسی سنت نفرین باوری از دیدگاه مردم شناسی در بین پرستاران بیمارستان نجمیه

بررسی مردم شناختی ریشه و کارکردهای بته جقه و بازبینی علمی آن در شهر اصفهان

بررسی تطبیقی میان جامعه آرمانی دینی و غیردینی، نمونه های اریک فرم- سورکین و اسلام (تشیع)

گرایش به فال بینی و عوامل فرهنگی مرتبط با آن در بین دختران دبیرستانهای دخترانه

بررسی ساختار منش ایرانی در 4 قرن اولیه اسلامیدکتر آشفته

بازشناسی ساختار خود اجتماعی از دیدگاه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی با تأکید بر نظریه مید

بررسی پوشاک زنان عشایر از دیدگاه مردم شناسی

بررسی زمینه های اجتماعی، اقتصادی حساس در شکل گیری مکاتب نقاشی عصر صفویه براساس نظریه وبر

بررسی زمینه های مؤثر بر گرایش دانش آموزان نخبه به مهاجرت از کشور

سیمای جامعه شناختی خانواده تفردیافته مطالعه نظری همراه با تحقیق میدانی در منطقه 7 تهران

بررسی گرایش به سکولاریسم در دانشجویان (دانشگاههای تهران)

بررسی جامعه شناختی آسیب های اجتماعی و فرهنگ آپارتمان نشینی در شهرک اکباتان شهر تهران

بررسی تأثیرات از خودبیگانگی در نظام اجتماعی ایران دوره پهلوی براساس رویکردهای نظری اندیشمندان اجتماعی با تأکید بر اندیشه امام خمینی

نقش معیارهای اقتصادی بر روحیه افراد جامعه

بررسی تطبیقی حقیقت دین و فرهنگ دینی در روابط اجتماعی سلسله صفویه

بررسی جامعه شناسی جایگاه زنان روستایی در اسرا در نظام شیوه تولیدی ایران از دیدگاه مارکس (کارشناسی)

بررسی تأثیر ضعف بر میزان اشتغال در شهر اراک با تکیه بر ساختارهای جمعیتی

خاستگاه و تعلقات طبقاتی زنان در قشر اصلی (طبقه فرادست) در نظام قشربندی اجتماعی ایران در دوره سلطنت

بررسی تطبیقی تأثیر شیوه تولید بر میزان احساس بیگانگی در بین کارگران بالغ خشت‌زنی کوره‌های آجرپزی سنتی و صنعتی

بررسی و تحلیل مهاجرت امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا براساس دیدگاه جامعه شناختی- تفسیری بلومر

بررسی تطبیقی نظریات جامعه شناسان معاصر درباره تأثیرات فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بر جامعه

بررسی تطبیقی نگرشهای دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی نسبت به آینده شغلی خود

بررسی ساختار طبقاتی و قشربندی اجتماعی جامعه ایلی لرستان و جایگاه آن در ساختار طبقاتی دوره پهلوی

جایگاه لمپینیم در ساختار قشربندی دوره پهلوی دوم و رابطه آن با منش اجتماعی آنها

تأثیر بازگشایی مرز بین ایران و آذربایجان بر مسأله طلاق

گردش نخبگان قدرت سیاسی در حکومت جمهوری اسلامی

بررسی ساختار اقتصادی- اجتماعی و تفسیر طبقاتی قشر حاشیه نشین شهر مقدس مشهد

بررسی تعلق و جایگاه طبقاتی شاعران زن عصر پهلوی با تأکید بر اشعار فروغ فرخزاد و پروین اعتصامی

بررسی و نقد کتاب درسی جامعه شناسی 1 سال دوم مقطع متوسطه رشته ادبیات و علوم انسانی با توجه به مفهوم مزایا و نابرابریهای اجتماعی در جامعه شناسی

بررسی جایگاه دین در میان روشنفکران دوران اول مشروطیت ایران

بررسی ساختار طبقاتی قشر حاشیه ای در طبقه فرادست و تأثیرات آن در جریانات اجتماعی و سیاسی با توجه ساختار قشربندی جامعه ایران در دوره پهلوی دوم

عوامل مؤثر بر بحران هویت دانش آموزان متوسطه

بررسی اثرات مشارکت سیاسی زنان در جامعه ایران

بررسی مردم شناسی نقش و تأثیر باورهای دینی در زندگی مردم آمیش، شهر لنکستر، ایالت پنسیلوانیا و امریکا

بررسی تحلیلی تقابل اقتصاد و اسلام از بعثت پیامبر تا سقوط بنی امیه با تأکید بر فرضیه ماکس وبر

بررسی تغییر مرجعیت نقش اجتماعی فرد «دگری مهم» و «دگری تعمیم یافته» از قاجاریه تا عصر حاضر

بررسی تأثیر ادیان و تفکران انسان گرایانه بر اندیشه های مارکس

بررسی تطبیقی اصول و مفاهیم مکتبی و فرامکتبی در تئوریهای ماکس وبر و یورگن هابرماس

بررسی نخبگان سالهای 1320 تا انقلاب اسلامی ایران از دیدگاه جامعه شناسی

بررسی تطبیقی اصول و مفاهیم مکتبی و فرامکتبی در نظریات مارکس و گیدنز

بررسی ساختار طبقاتی ایل قشقایی در دوره پهلوی

آنتونی گیدنز، تحلیل جامعه شناختی (اصول، مفاهیم، نظریات)

بررسی تأثیر قشربندی اجتماعی بر بروز رفتارهای وندالیستی در بین دانش آموزان پسر

بررسی میزان تأثیر کتب علوم اجتماعی متوسطه در ارتقای آگاهی سیاسی و اجتماعی دانش آموزان پسر

بررسی پیامدهای حاشیه نشینی و تأثیرات آن بر نظام اجتماعی شهر بندرعباس

بررسی عوامل مؤثر بر رضایت شغلی کارکنان دانشگاه علوم انتظامی

خاستگاه و تعلقات طبقاتی زنان در قشر اصلی جامعه در دوره پهلوی دوم

مختصری بر آراء و نظریات وبر و بررسی ساختار شهرستان پلدختر با توجه به نظریات وبر

تحلیل جامعه شناختی مشارکتهای اجتماعی با رویکرد مدیریت شهری

بررسی جامعه شناختی نقش های اجتماعی اعضای خانواده در بین دانشجویان رشته علوم اجتماعی

بررسی تطبیقی مفهوم تضاد در نظام فکری گیدنز- فوکو- هابرماس

بررسی تطبیقی مفهوم ساخت در نظام فکری گیدنز- فوکو- هابرماس

معرفت شناسی اشعار فروغ فرخزدا در آیینه نظریه های جامعه شناسان بزرگ

بررسی جرایم شهر تهران با توجه به اخبار روزنامه اطلاعات

بررسی تأثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی مؤثر بر باروری زنان متأهل 49-15 ساله

بررسی و تحلیل کنشهای عوامانه از نگاه جامعه شناسان «پاره تو- وبر- مید- بلومر»

بیگانگی از کار و عوامل مؤثر بر آن در راه آهن جمهوری اسلامی ایران

بررسی رابطه قشربندی اجتماعی و نگرش مذهبی در شهر بروجرد

ساختار اجتماعی النکار و تأثیر آن بر روحیه افراد

چگونگی تأثیر خاستگاه طبقاتی والدین بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان مدارس راهنمایی سما

بررسی تأثیرات عوامل اقتصادی و اجتماعی حاشیه نشینی بر انگیزه های ارتکاب به جرم در بین مجرمان حاشیه نشین

تحلیل جامعه شناختی پدیده بنیادگرایی اسلامی در کشور مصر در دو دهه اخیر

بررسی جامعه شناختی فرایند شکل گیری جنبشهای اجتماعی با تکیه بر جنبش دوم خرداد براساس تئوری بلوم

بررسی کارکرد اجتماعی مفاهیم و اصول جامعه شناختی دین بر مبنای قرآن

0

لیست پایان نامه های کارشناسی رشته علوم اجتماعی

بررسی موانع و مشکلات ازدواج از دیدگاه دانشجویان

عوامل تأثیر گذار بر نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان

بررسی علل و عوامل بزهکاری نوجوانان و جوانان

بررسی علل و عوامل بالا رفتن سن ازدواج دختران

علل و عوامل مؤثر بر بدحجابی از دیدگاه دانشجویان

بررسی جامعه شناختی خودکشی

علل و عوامل فرار مغزها و مهاجرت نخبگان

بررسی علل و عوامل فرار از خانه

بررسی علل وعوامل بدحجابی در بین دختران

عوامل مؤثر بر کجروی های اجتماعی

بررسی علل فرار دختران از خانه در شهر تهران

بررسی عوامل خشونت علیه زنان

میزان آشنایی دبیران با فعالیت های راهنمایی و مشاوره

علل و پیامدهای فرار از خانه

علل و عوامل مؤثر بر گرایش به سرقت

بررسی پیامدهای افزایش بی رویه جمعیت

بررسی میزان کارآیی و اثر بخشی مدیران از دیدگاه معلمان

نقش خانواده در مشکلات رفتاری و پرخاشگری نوجوانان

نقش و اهمیت مدیریت آموزشی در توسعه

تأثیر ارزشیابی مستمر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

بررسی علل اجتماعی اقتصادی مؤثر بر باروری

علل و عوامل طلاق در شهرستان نهاوند

نقش و اهمیت پژوهش در کشورهای در حال توسعه

بررسی نقش آموزش عالی در توسعه کشور

ویژگی های یک مدرس خوب از دیدگاه دانشجویان

میزان آگاهی جوانان به مسائل سیاسی و اجتماعی

نقش خانواده در پیشرفت تحصیلی دانش اموزان

مقایسه پژوهش در جوامع توسعه یافته و توسعه نیافته

بررسی اندیشه های اجتماعی ابن خلدون

بررسی نقش تعاون در توسعه اقتصادی اجتماعی جامعه

بررسی اندیشه های اجتماعی ابن خلدون

عوامل مؤثر در تعیین محتوای کتب تعلیمات اجتماعی راهنمایی

علل و عوامل طلاق در شهرستان بروجرد

رابطه آموزش و توسعه یافتگی جوامع

تأثیر کلاس های آموزش خانواده بر نگرش و آگاهی های والدین

عوامل مؤثر بر تأخیر در سن ازدواج دانشجویان

نقش زنان در توسعه فرهنگی جوامع

بررسی عل و پیامدهای فرار مغزها

بررسی علل و پیامدهای فرار مغزها

عوامل مؤثر بر توسعه نیافتگی کشورهای جهان سوم

اهمیت و نقش مشارکت مردم در آموزش و پرورش

معیارهای ازدواج از دیدگاه دانشجویان

علل و عوامل طلاق در شهرستان نهاوند

نقش و اهمیت مدیریت در توسعه جوامع

علل و عوامل بی علاقگی دانشجویان به پژوهش و تحقیق

بررسی رفتار نوجوانان بدون سرپرست در جامعه

میزان استقبال معلمان از وسایل کمک آموزشی

عوامل مؤثر در گرایش جوانان به مطالعه

تأثیر عوامل مؤثر بر انگیزه داوطلبان ورود به دانشگاه ها

عوامل مؤثر بر گرایش جوانان به اعتیاد در نهاوند

بررسی مفهوم توسعه و ابعاد آن

راه های درونی کردن رفتارهای مذهبی در دانش آموزان

جایگاه و اهمیت توریسم در توسعه کشور

علل عدم توجه معلمان به استفاده از تکنولوژی آموزشی

بررسی علل اجتماعی خودکشی در نهاوند

بررسی مفاهیم و موضوعات اجتماعی از دیدگاه امام علی (ع)

روانشناسی اجتماعی در مثنوی مولانا

بررسی نقش و تأثیر نخبگان در توسعه کشور

علل و عوامل مؤثر بر بروز اختلافات خانوادگی

اهمیت و ضرورت شورا در اسلام

علل گرایش معلمان به ادامه تحصیل در ضمن خدمت فرهنگیان

عوامل مؤثر بر انحرافات اجتماعی نوجوانان با تأکید بر خانواده

علل گرایش نوجوانان به بزهکاری

علل عدم گرایش دانش آموزان به نماز جماعت مدارس

نقش جایگاه علم در اسلام

راه های جذب دانش اموزان به نماز جماعت در مدارس

علل گرایش دانش آموزان به کجروی های اجتماعی

ویژگی های مدیر موفق از دیدگاه دانش آموزان

تأثیر گروه های آموزشی بر میزان کارآیی معلمان

بررسی علل و عوامل مؤثر بر بیکاری در نهاوند

بررسی عوامل مؤثر بر خودکشی زنان در نهاوند

بررسی نقش و جایگاه شورا با تکیه بر آراء اندیشمندان اسلامی

راه های پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانش آموزان

عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر

بررسی عوامل مؤثر بر بدحجابی در جامعه

بررسی علل افت تحصیلی در نظام جدید متوسطه

علل گرایش نوجوانان به بزهکاری

عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

عوامل مؤثر بر رضایت شغلی کارمندان

عوامل مؤثر بر سرقت در شهرستان اسدآباد

تأثیر خانواده بر انحرافات اجتماعی

علل و موانع توسعه نیافتگی در ایران

مقایسه نگرش دانشجویان دختر و پسر به مشارکت سیاسی

عوامل مؤثر بر موفقیت دانش آموزان در کنکور سراسری

نقش خانواده بر بزهکاری نوجوانان در شهرستان ملایر

0

در دنیا کشوری هست که در آن، دانش‌آموزان به ندرت تکلیف درسی دارند و به ندرت امتحان می‌دهند و زمان کمتری را هر روز در مدرسه می‌گذرانند. کشوری هست که در مدارس آن، شکاف آموزشی بین دانش‌آموزان با توانایی‌های مختلف وجود ندارد و هیچ دانش‌آموزی طرد نمی‌شود.

اینها جملات آغازین فیلم «پدیده فنلاند» است که به بررسی نظام آموزشی فنلاند می‌پردازد و این کشور را دارای بهترین نظام آموزشی دنیا همراه با بهترین نتایج آموزشی معرفی می‌کند. در فنلاند سیستم یکسانی برای همه فراگیران فراهم می‌شود و مهم نیست که پایگاه اقتصادی و اجتماعی آنها چیست. همه دانش‌آموزان، آموزش مشابهی دریافت می‌کننددانش‌آموزان از سال اول تا سال ششم ابتدایی با یک گروه از همکلاسان و با یک معلم هستند. مدرسه تقریبا حالتی مثل ادامه خانه را برای بچه‌ها داردمعلم، بزرگ شدن بچه‌ها را می‌بیند و انگار مادر یا پدر دوم آنها است. در فنلاند، زمان بازی بخش بسیار مهم فرآیند یادگیری است. ساعت تفریح زیاد است و حتی در زمستان‌های سرد فنلاند، بچه‌ها را تشویق می‌کنند که در فضای باز مدرسه بازی کنند. در این کشور، تاکید بیشتر روی ورزش، موسیقی و انواع دیگر هنرها است. بچه‌ها بازی و کار کردن را به صورت جمعی و در قالب گروه یاد می‌گیرند و سعی می‌شود در مدرسه محیط طبیعی بازسازی شود. در این کشور، مساله این است که بچه‌ها چگونه می‌توانند به شکل گروهی به کسب دانش و افزایش یادگیری بپردازند.

0

مقدمه

در عصری زندگی می کنیم که انحطاط اخلاقی زیادی گریبانگیر جوامع شده واز سویی در اثر پیشرفت صنعت وفناوری وارتباطات نزدیک ملت ها همه چیز در همه جا در دسترس همه کس قرارگرفته است.به همین دلیل مفاسد اخلاقی نیز گسترش پیدا کرده و مرزها را در هم شکسته است و در حوزه تربیت اخلاقی نیز حضور آشکار و تردید آفرین دارد.به عبارتی دیگر تربیت اخلاقی و دینی با مرزها وحدود وثغور،ملازمت اساسی دارد.(باقری،1390، 60)

یکی از عوامل و موثر بر تحولات اساسی در تعلیم و تربیت در قرن حاضر، تاثیر اندیشه های متفکران و مربیان بزرگ بر فرآیندهای تربیتی می باشد.اهمیت اخلاق و تربیت اخلاقی به اسلام و جامعه اسلامی اختصاص ندارد.مکاتب مختلف به دلایل ویژگیهای شخصی و شخصیتی بنیانگذاران آن مکاتب و وضعیت و مقتضیات اطراف آن، هر کدام به انسان از دیدگاهی نگریسته اند. در بین متفکران بزرگ و معاصر جهان اسلام استاد شهید مرتضی مطهری از جمله اندیشمندانی است که نقش عمده ای در تحولات فلسفی و تربیتی جامعه معاصر ایفا نموده است و رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) در شهادتش چنین تسلیت گفتند: تسلیت در شهادت مردی که در اسلام شناسی و فنون مختلفه اسلام و قران کریم بی نظیر بود. اهمیت اخلاق وتربیت اخلاقی به اسلام وجامعه اسلامی اختصاص ندارد.مکاتب مختلف به دلایل ویژگیهای شخصی وشخصیتی بنیانگذاران آن مکاتب و وضعیت ومقتضیات اطراف آن،هر کدام به انسان از دیدگاهی نگریسته اند.

کانت نیز از فیلسوفان عصر جدید و از پیشگامان معروف آرمان گرایی است.وی معتقد است تربیت اخلاقی مقدم بر سایر انواع تربیت است.کانت بعنوان یکی از بزرگترین صاحبنظران و مکتب داران فلسفه اخلاق به شمار می رود. در این پژوهش سعی بر این دارم که تربیت اخلاقی را از نظر استاد شهید مطهری و کانت بررسی کنم.

0

استاد شهید مرتضی مطهری (ره) آزادی را یکی از نیازهای اساسی می‌داند و با توجه به تاریخ اروپا گوشزد می‌کند که در صورت تعارض آزادی و دین، جامعه از دین روی گردان خواهد شد:

از نظر روان‌شناسی مذهبی یکی از موجبات عقب گرد مذهبی این است که اولیای مذهب میان مذهب و یک نیاز طبیعی، تضاد برقرار کنند، مخصوصاً هنگامی که آن نیاز در سطح افکار عمومی ظاهر شود. درست در مرحله‌ای که استبداد و اختناق در اروپا به اوج خود رسیده بود و مردم تشنه‌ی این اندیشه بودند که حق حاکمیت از آن مردم است، کلیسا یا طرفداران کلیسا و با اتکاء به افکار کلیسا این فکر عرضه شد که مردم در زمینه‌ی حکومت فقط تکلیف و وظیفه دارند نه حق. همین کافی بود که تشنگان آزادی و دمکراسی و حکومت را بر ضد کلیسا بلکه بر ضد دین خدا به طور کلی برانگیزد.

بدین ترتیب در نظر شهید مطهری با پیوندی که ارباب کلیسا و برخی از فیلسوفان اروپایی میان اعتقاد به خدا از یک طرف و سلب حقوق سیاسی و تثبیت حکومت‌های استبدادی از طرف دیگر، برقرار کردند، نوعی ارتباط میان دمکراسی و حکومت مردم بر مردم و بی‌خدایی فرض شد: