امروز سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
0

مقدمه

دختران و زنان با برعهده داشتن مسوولیت خطیر پرورش نسل آینده در نظام طبیعی و تداوم بخشیدن به این نقش در خانواده و جامعه به گونه ای موثر در روند توسعه اجتماعی نقش داشته اند. جایگاه زنان و دختران در جوامع به عنوان قشر فرهنگ ساز، از جمله موضوعات در خور اعتنایی است که می توان از منظر انسانی به آن توجه کرد و ابعاد آن را با بهره گیری از تلا ش های علمی و پژوهشی مورد کاوش قرار داد.هدف از توسعه آن نیست که اجناس بیشتری اعم از کالا یا خدمات تولید شود، بلکه هدف آن است که قابلیت های افراد به گونه ای رشد یابد تا زندگی انسان سرشار از خلا قیت ها و رضایت باشد. «مایکل تودارو» می گوید: «توسعه عبارت است از ارتقای مستمر یک جامعه یا نظام اجتماعی به سوی یک زندگی بهتر و انسانی تر.» در این نوشتار ما به بحث در مورد نقش آموزش زنان در توسعه اقتصادی در ذیل می پردازیم.

0

چکیده

هدف از نگارش این مقاله، معرفی تکنیک‌های شبیه سازی رایانه ای و کاربرد آنها در فرآیند تجزیه و تحلیل، اندازه گیری و پیش بینی تغییرات و اثرات آن بر دیگر متغیرهای موجود مانند هزینه، کیفیت، زمان و غیره است.

مدیران پروژه در آغاز فرآیند تولید و در طول این فرآیند تصمیمات بسیاری اتخاذ می کنند تا از کیفیت بالای عملکرد خود اطمینان حاصل کنند. در فرآیند تصمیم گیری تجربیات شخصی مدیر کافی به نظر نمی رسد. از این رو مدیران از روشهای گوناگون مدلسازی و شبیه سازی بهره می گیرند تا اطمینان حاصل کنند که به استانداردهای موجود در کار خود دست یافته اند.

شبیه سازی (APPLIED SIMULATION) فرآیندی تکنیکی است که امکان نمایش فرآیند ها، منابع، کالاها و خدمات را در مدل دینامیک رایانه ای فراهم می کنند، در حقیقت شبیه سازی رایانه ای ابزاری نیرومند جهت پشتیبانی از تصمیمات مدیریت و کاهش ریسک فرآیند تصمیم گیری با استفاده از ارزیابی و تحلیل استراتژی های مختلف است. در این مقاله ابتدا به ویژگیهای تکنیک شبیه سازی پرداخته و سپس چگونگی استفاده از آن را در سازمان نشان می دهیم. به کارگیری تکنیکهای معرفی شده در این مقاله می تواند هزینه ها و ریسک اتخاذ تصمیمات نادرست در سازمان را کاهش داده و فرآیندها و محصولات سازمان را بهبود بخشد.

0

برای تحقیق تاثیرات سن بر سبک رهبری و رفتار مدیران انگلیسی مجموعه ای از 1440 پرسشنامه برای پاسخ دهندگان بالقوه از سازمانهای مختلف و در سطوح سازمانی گوناگون فرستاده شد. جمعاً 405 پرسشنامه مفید و کامل بازگردانده شد. پاسخ دهندگان عمدتاً از شرکتهای انگلیسی معروف بودند درصد پاسخها از صنایع مختلف تحقیق شده عبارت است از: تولیدی 28 درصد، خدمات مالی 7 درصد، کاربران 2 درصد، تکنوفناوری اطلاعات و ارتباطات 5 درصد، بخش عمومی 24 درصد، و سایر موارد 34 درصد.

برای جمع آوری اطلاعات پرسشنامه از پاسخ دهندگان خواسته بود تا سن خود را در بین پنج گروه سنی مشخص شده در پرسشنامه مشخص کنند که شامل کمتر از 30 سال، 30 تا 39، 40 تا 49، 50 تا 59، 60 سال و بالاتر بودند. دو گروه سنی اول با هم به عنوان یک گروه در نظر گرفته شد و با دو گروه آخر که به عنوان یک گروه در نظر گرفته شده بود، مقایسه شد. پاسخ دهندگان در گروه سنی 40 تا 49 به منظور نشان دادن طبیعت جدا دو گروه انتخاب شده، از تجزیه و تحلیل مستثنی شده اند. نتایج تحلیلهای مربوط در مطالعه ما مشتمل بر 172 رهبر جوان در مقابل 86 رهبر پیر بودند که نمونه از 258 رهبر در تحلیلهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت. کل نمونه ما 405 نفر بود.

پرسشنامه از پاسخ دهندگان خواسته بود تا مشخص کنند که چگونه غالباً آنها هریک از 4 سبک رهبری هدایتی، مشورتی، مشارکتی یا تفویضی را در فعالیتهای روزانه خود اختیار می کنند همچنین پرسشنامه از پاسخ دهندگان خواسته بود تا مشخص کنند موقعیتی که آنها معتقدند خودشان هریک از رفتارهای رهبری زیر، آزاد، مدیریت بر مبنای استثناء پاداش اقتضایی، توجه فردی، تحریک عقلانی، انگیزش الهامی یا نفوذ مطلوب یا فرمندی را در فعالیتهایشان استفاده می کنند. ابزار وابسته به هریک از سبکهای رهبری و رفتار در پرسشنامه توضیح داده شده بود و درجه بندی مورد استفاده مقیاس لیکرت از 1 (هرگز)، 2 (گاهگاهی)، 3 (حد متوسط)، 4 (غالباً)، 5 (همیشه) بود.

0

ما می توانیم از نور درمانی برای بهبود خلقیات خود استفاده کنیم استفاده از روش نوردرمانی خیلی ساده است فقط کافی است دستگاه حاوی لامپ نور درمانی را روشن کنید و به اندازه کافی نزدیک بنشینید تا چشم و پوست شما بتواند نور را برای مدت زمان مشخصی جذب کند و معمولا از نورهای فلورسنت روی یک پایه بازتابنده فلزی دریک صفحه پلاستیکی در بالا تشکیل می‌شود تا نور را پخش کنند و اشعه ماورا بنفش در لامپ ها را فیلتر کند لازم نیست که در طول نور درمانی مستقیماً به دستگاه نگاه کنید زیرا این امر می تواند به چشم شما آسیب برساند در عوض هدف این است که چشمان شما به طور غیر مستقیم تحت تاثیر نور قرار بگیردهدف شما باید این باشد که 30سانتی متر یا دو فوت از دستگاه فاصله داشته باشید تا بیشترین سود را ببرید این دستگاه‌ها نور آفتاب را در فضای باز شبیه سازی می کند و باعث افزایش ملاتونین سروتونین و ویتامین دی در بدن می‌شود اگر به اختلال افسردگی فصلی مبتلا هستید درمان را از اوایل پاییز شروع می کنید و در تافصل زمستان ادامه دهید در اواخر ماه های بهار و تابستان پیاده روی در ساعات 10صبح تا 12 ظهر به مدت نیم ساعت داشته باشید.

0

بر اساس آخرین یافته‌های تجربی میان فرهنگی نظریه خود‌ تعینی (SDT) که اهمیت عوامل د‌رونی فطری را د‌ر تحول شخصیت و خود‌ نظم جویی رفتار بررسی می‌کند‌، سه نیاز پایه روان‌شناختی د‌ر انسان‌ها وجود‌ د‌ارد‌: 1- نیاز به شایستگی 2- نیاز به خود‌ مختاری 3- نیاز به ارتباط و د‌لبستگی (رایان و د‌سی، 2000). به عقید‌ه د‌وانلو (1990، نقل از قربانی، 1382) «تنها، ظرفیت برقراری روابط گرم عاطفی با والد‌ین یا جانشین آنان، فطریست». جان بالبی و مری اینزورث نکات برجسته‌ای را از روان‌تحلیل‌گری، کرد‌ار شناسی، روان‌شناسی رشد‌ و روان‌شناسی شناختی د‌ر مورد‌ پیوستگی هیجانی و نظم بخشی هیجانی، ترکیب کرد‌ه و د‌ر سازماند‌هی نظریه‌ی د‌لبستگی به کار گرفتند‌. آن‌ها همانند‌ د‌یگر نظریه پرد‌ازان روان تحلیل‌گری معتقد‌ بود‌ند‌ که تبیین رفتارهای بزرگسالی ریشه د‌ر د‌وران کود‌کی د‌ارد‌، با این تفاوت که به نظر آن‌ها انگیزش انسان توسط سیستم‌های رفتاری ذاتی، به جای سایق‌های زیستی مثل میل جنسی و گرسنگی، راهنمایی می‌شود‌ که سازش یافتگی و بقا را د‌ر فرایند‌ انتخاب طبیعی تسهیل می‌کند‌. بالبی و اینزورث علاوه بر توجه به فرایند‌های ناهشیار پویشی، توجه خاصی هم بر تجارب بین فرد‌ی واقعی و پیامد‌های هیجانی و شناختی این روابط، به عنوان عوامل موثر بر روابط بعد‌ی، د‌اشتند‌ (اینزورث، 1989؛ شاور و میکولینسر، 2005).

0

آسیب شناسی دینداری

اشاره‌
در این‌ نوشتار ضمن‌ آشنایی‌ اجمالی‌ با فرانکل‌ به‌ عنوان‌ پایه‌گذار مکتب‌ روان‌درمانیِ‌ «معنی‌ درمانی» و آگاهی‌ از دیدگاههای‌ او درباره‌ معنی‌ زندگی‌ - درد و رنج‌ - مرگ‌ و جاودانگی‌ - آزادی، همت‌ اصلی‌ نویسنده‌ مصروف‌ توضیح‌ عقاید فرانکل‌ درباره‌ تعریف‌ دین‌ - زمینه‌ های‌ بروز دینداری‌ - تعریف‌ خدا- نحوه‌های‌ دینداری‌ - تحول‌دینداری‌ و نسبت‌ دین‌ و روانشناسی‌ می‌شود.

اگزیستانسیالیسم‌ و فرانکل
بستر ظهور اگزیستانسیالیسم (Existantiolism)

در آستانه‌ قرن‌ نوزدهم‌ میلادی‌ جهان‌ اندیشه‌ در موضعی‌ قرار گرفت‌ که‌ نه‌ بحثهای‌ ذهن‌ شناختی‌ فلسفه‌ جدید (از دکارت‌ تا کانت) توانایی‌ پاسخگویی‌ به‌ سؤ‌الات‌ اساسی‌ طرح‌ شده‌ را داشت‌ و نه‌ نظام‌ فکری‌ فلسفه‌ قدیم‌ (فلسفه‌ ارسطویی) که‌ به‌ هستی‌ از دیدگاه‌ موجود بماهو موجود می‌نگریست. اگر چه‌ همچنان‌ پرسش‌ از معنای‌ هستی‌ و هستی‌ بشر و چیستی‌ این‌ هستی‌ اساسیترین‌ مشکل‌ اندیشه‌ بشری‌ بود ولی‌ این‌ سؤ‌ال‌ «از یک‌ مفهوم‌ عام‌ انتزاعی‌ عقلی‌ با بداهت‌ ذاتی‌ و غیر قابل‌ تعریف‌....»() به‌ نام‌ «وجود» نبود، بلکه‌ پرسش‌ از هستی‌ ملموسی‌ بود که‌ فراچنگ‌ هر انسانی‌ می‌آید. به‌ دیگر سخن، آدمی‌ خود را همچون‌ سایر موجودات‌ در متن‌ هستی‌ حس‌ می‌کرد و مانند هر موجود دیگری‌ در معنای‌ هستی‌ مشارکت‌ می‌ورزید، چرا که‌ «انسانها تماشاگران‌ هستی‌ نیستند بلکه‌ شرکت‌ کنندگان‌ در آنند»()و پرسش‌ او دقیقاً‌ از همین‌ هستی‌ ملموس‌ بود. زیرا آدمی‌ «نه‌ فقط‌ هست، بلکه‌ فهمی‌ دارد از آن‌ که‌ کیست‌ و مسئولیتی‌ دارد برای‌ آن‌ که‌ هست».

0

چکیده:

حجاب به معنای پوشش و حایل میان دو چیز است وهمین طوربه معنای پرده وستر است, که در برخی از آیات و روایات هم این واژه به کار رفته است.و از منظر اسلام پوشش زن در این است که زن در معاشرت خود با مردان نامحرم بدن خودرا بپوشاند وبه جلوه گری وخودنماییی نپردازداما در رابطه با تاریخچه ی حجاب باید گفت به پیش از اسلام برمی گردد,که از زمان خلقت اولین انسان بوده تا به امروز,البته در هر عصری به نحوی بوده است.ودر ادیان الهی زرتشت,یهود ومسیح نیز حجاب وجود داشته وبه رعایت آن التزام ویژه ای داشتند.وبا مراجعه به متون دینی وسطح جامعه به دست می آید که رعایت حجاب وپوشش تاثیرات مثبتی در فردوخانواده وجامعه دارد.حجاب عامل بالابردن ارزش زن می شودوزن با رعایت حجاب خودمقام وموقعیت خود را در نزد مرد حفظ می کند.و بر احترام او افزوده می شود.که در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده است. حجاب و پوشش تأثیرات شگرفی بر آرامش روح وروان انسان دارد,حجاب عامل ایجاد امنیت,سهولت در زندگی,افزودن بر احترام زن و...می شودکه هر کدام از این موارد بر آرامش زن می افزاید. در خانواده نیز رعایت حجاب آثاری از جمله مستحکم شدن پیوندخانوادگی,تحکیم وحفظ بنیان خانواده ومایه ی تقویت علاقه ی مرد به همسرخود می باشد,باحجاب پیوند زناشویی زن محکم می شودواواحساس آرامش بیشتری در زندگی خواهد داشت که این آرامش فرددر خانواده متقابلاً در جامعه نیز تاثیر خواهد داشت زیرا که زن به عنوان همسر ومادر نقش مهمی در خانواده خوددارد.و سلامت و آرامش خانواده به سلامت وآرامش روان زن بستگی دارد.

همانطور که حجاب آثار مثبت ومفیدی دارد,بی حجابی نیز آثار مخرب ومضری دارد که از جمله آن آثار:سقوط شخصیت زن ومرد,بلوغ زود رس,تکذیب آیات الهی,اضطراب بی پایان,تاخیر در ازدواج, طلاق, سلب امنیت زنان , شیوع انحراف جنسی و....را می توان نام برد که هر کدام از موارد ذکر شده آرامش فرد, خانواده و جامعه را دچار مختل می کند, و فرد آن آرامش و آسودگی را که با رعایت حجاب به دست می آوردبا بی حجابی به آن آرامش دست نمی یاب

0
نظام آموزشی هر کشور توسط معلمان آن کشور شکل می گیرد و هرچقدر سطح دانش و توانایی این معلمان بالاتر باشد آن نظام موفق تر و پویا تر است. معلم کارگزار اصلی تعلیم وتربیت و روح نظام آموزشی است وبا کوشش خردمندانه اوست که اهداف متعالی نظام آموزشی کشور تحقق می یابد وآنچه کودکان،نوجوانان و جوانان در مدرسه کسب می کنند متاثر از خصوصیات،کیفیت،شایستگیهای علمی،فرهنگی،دینی،تربیتی،اجتماعی،اخلاقی ومعنوی معلمان است.

معلم در دگرگونی نظام به اندازه کل عوامل نظام نقش دارد واثرگذار است وسطح دانش،توانایی و کیفیت علمی هر کشور از سطح دانش،توانایی وکیفیت معلمان آن کشور بالاتر نیست. بااین همه پیشرفت ها و تحولات علمی جهان،د ردنیای ارتباطات و فن آوری اطلاعات،هنوز هیچ چیز نمی تواند جای معلم را بگیرد و هر تغییر و تحولی در کیفیت آموزشی و هر تلاشی در تغییر بنیادی نظام،بدون تحول در نظام تربیت معلم امکان پذیر نیست و این در دنیای امروز به اثبات رسیده است.

امروزه سرمایه گذاری در تربیت معلم در تمام کشور های پیشرفته جهان نوعی سرمایه گذاری عمرانی برای توسعه پایدار در تمام ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی و سیاسی است.

علت توقف، تعلیق یا شکست طرح های تغییر بنیادی نظام آموزشی ایران که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی توسط گروهی از متخصصان تعلیم وتربیت و دلسوزان نظام تربیتی کشور درآغاز تدوین متوقف شد یا در نیمه راه از تکاپو بازماند، بی توجهی به نقش محوری و تعیین کننده معلم در تحقق اهداف آن بود. زیرا معلم نقطه آغاز هر تحول آموزشی است (زیبا ترین اصلاح و بازسازی نظام آموزش و پرورش هر کشور،در صورتی که معلم به تعداد کافی و با کیفیت مطلوب موجود نباشد،با شکست حتمی روبرواست).

0

کتابخانه

مدرسه و معلم

هایمن در بررسی خود نشان داد که وسایل ارتباط جمعی در شکل گیری عقاید اجتماعی فرد نقش عمده و اساسی دارند. این وسایل که شامل روزنامه، مجله، کتاب، رادیو و تلویزیون و سینما می شوند، بر یکدیگر تأثیر متقابل دارند. جذابیت تلویزیون و قابل حمل بودن رادیو و جنبه ی اجتماعی داشتن سینما از عوامل مهمی هستند که باعث جلب نظر افراد شده، در الگوی مطالعه ی آن ها تأثیر می گذارند. البته تأثیر این وسایل در افراد مختلف متفاوت است گر چه عده ای را عقیده بر این است که پیشرفت تکنولوژی ارتباطات به خصوص رادیو و تلویزیون اثر منفی و باز دارنده بر روی مطالعه دارند ولیکن این امر بستگی به نوع جوامع دارد. در جوامع غربی، تلویزیون بیش از آن که یک دستگاه فرهنگی باشد، عامل انحطاط فکری و اخلاقی است. در حالی که در کشور ما که فرهنگ و معارف اسلامی حاکم است، انتظاری که از رادیو و تلویزیون می رود، نشر معارف الهی و تبلیغ ارزش های متعالی و انسانی است یعنی همان چیزی که کتاب و مطالعه در پی آن است.

اداره کتابخانه مدرسه توسط گروه های دانش آموزی

برای این که مطالعه ای بهتر داشته باشیم نکات زیر را باید در نظر داشت.

1. موضوع مطالعه: برای اینکه بتوانیم از مطالعه خود بهره ببریم باید موضوع را انتخاب نمایم که قابل فهم و درک ما باشد.

2. هدف مطالعه: یعنی ما باید هدف مشخص داشته باشیم تا بتوانیم از مطالعه خود بهره ای خوب ببریم. مثلاًً شب امتحان است و یا اینکه می خواهیم در مورد موضوعی معلومات حاصل نمایم.

3. زمان مطالعه: ما برای اینکه مطالعه بهتر داشته باشیم باید زمان مناسب را تعین نمائیم. از طرف شب نباید مطالعه کنیم چون شب ذهن خسته است و نیاز به استراحت دارد و برای گرفتن کدام مطلب حاضر نیست، و بهترین وقت برای مطالعه اول صبح است چون ذهن آماده گی کامل برای گرفتن مطلب دارد.

4. مکان مطالعه: برای داشتن مطالعه ای خوب باید مکانی مناسب را انتخاب کرد. مکانی که آرام و بدون مزاحمت دیگران باشد و در آنجا هواس ما کاملا جمع باشد تا بتوانیم از مطالعه خود بهره ببریم.

0

1- شرطی شدن عامل: اگرمراسم مذهبی با وقایع خوشایندی همراه شودکودک خودبه خود به نماز علاقه مند می شود.

2- دوری از جبر و تحمیل: بایدآموزش های نماز را باتوجه به آمادگی کودک انجام داد ه وآن هارامجبورنکنیم.

3- بیان قصه ونمایش خاطره های زیبا درارتباط با نماز: شعروقصه و نمایش کودکان رابه سمت نماز جذب می نماید.

4- برگزاری مراسم جشن تکلیف: که می تواندخاطره ی خوشایندی را از نماز در ذهن کودک ایجادکند.

5-. شرطی شدن عاملی: اگرنمازخواندن کودک همراه باپاداش باشداستمراروتقویت آن بیشترخواهدبود.

6- طرح سؤال ومعما: رسانیدن کودک به درک وضرورت استدلال ومجهزشدن به منطق ابراهیم گونه تأثیرمهمی دارد..

7- درونی کردن ارزش هاباپندو اندرز: برای اینکه پندواندرزعمیق ترگرددبهتراست باعمل توأم باشد.

8- تعظیم وتکریم نماز:خانه ومدرسه بایدبانگاهی شکوهمندانه به نماز، آن راتکریم نمایند.

9- توجه به توانمندی های کودکان دراقامه نماز: نبایدبیش از توان اوبخواهیم به عبادت بپردازد.

10- ارائه آمو زش های لازم بااستفاده ازابزارها و روش های مختلف

11- سادگی و زیبایی وگیرایی مساجدونما زخانه ها: که باید خوشبو ومعطروپاکیزه باشد.

12- پیروی ازاصل مجاورت: درکنارمساجد، کتبخانه ونوارخانه و... نیزوجودداشته باشد تاکودکان بتوانند مسائل تربیتی رانیزبفهمند وبرخی ازسؤالات خودراپاسخ دهند.

13- رفتارائمه جماعات وخادمین:که بایدمانندیک روان شناس باتوجه به روحیه کودکان کارهایی نظیرمشورت، دادن مسئولیت،پاسخگویی توأم باصبروحوصله به سؤالات کودکان-داشتن اخلاق نیک – واحترام گذاشتن به شخصیت کودکان آن هارابه سمت مسجدمی کشاندونمازرازیادطولانی نکندوتوان وتحمل کودکان رابسنجد.

14- ارائه الگوهای مناسب: که والدین ومربیان بایدمواظب رفتارخودباشندوسعی کننددرکنارخواندن نمازباداشتن خصلت های نیکویی چون ایثار،گذشت، محبت وصبرو... علم وآگاهی لازم رابه کودکان انتقال دهند.

15- تشویق و ترغیب: تارفتارکودک بارهاوبارهاانجام شودبادادن جایزه وبابردن به پارک ویا عضویت درگروه سرود و...

16- نقش خانواده: خانواده باید به اموری مثل معطرکردن لباس واستفاده ازلباس پاکیزه درهنگام نماز وبرپایی نمازجماعت درخانواده واختصاص دادن مکانی به عنوان مکان نماز درخانه و...

17- نقش مربیان و معلمان مدرسه: بابرپایی نمازجماعت درهنگام لازم یعنی خارج اززمان بی حوصلگی وخستگی کودک،طرح سؤال درهنگام برگزاری نمازجماعت ودادن جایزه،داشتن نمازخانه تمیزومرتب عامل خوبی برای جذب کودک به نمازمی باشد.وشرکت مربیان درکنارکودکان درصف های نمازمی تواننددرتربیت مذهبی آنهانقش داشته باشند.

18- نقش رسانه های گروهی: باپخش کارتون ها، فیلم وسرودهای ویژه کودکان رابیشترتشویق کندو...

19- ارتباط داشتن با خانواده ی کودکان:دعوت کردن اولیا به جشن تکلیف نیزاهمیت بسزایی دارد.

20- پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان:که باید باحوصله صورت گیرد.یاخودمان به سوالات آنان پاسخ دهیم یاکتابی راکه حاوی جواب مناسب است به اومعرفی کنیم یابابردن کودک نزدافراد آگاه وازنوار،فیلم،عکس واسلایدبهره بگیریم یاکودکان رابه دیدن تئاترهای مذهبی ببریم.