امروز دوشنبه 30 مهر 1403
0

هندبوک تحلیل عرشه پل هادر سال 2015 میلادی منتشر شده و به آموزش تحلیل عرشه پل ها با مطالعه موردی یک پل در آخر کتاب می پردازد..

[ برای مشاهده و پرداخت هزینه لینکهای دانلود این مطلب کلیک کنید ]

0
مزیتهای استفاده از سنگ طبیعی در ساختمانها

سنگ طبیعی در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی از مزایای فراوانی برخوردار است. در مطلبی که پیش رو دارید ۱۰ مورد از این مزایا بر شمرده شده است. سنگ طبیعی به عنوان یک ماده ساختمانی هیچگونه آلاینده ای که برای سلامتی مضر باشد ندارد.

سنگ طبیعی در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی از مزایای فراوانی برخوردار است. در مطلبی که پیش رو دارید ۱۰ مورد از این مزایا بر شمرده شده است. سنگ طبیعی به عنوان یک ماده ساختمانی هیچگونه آلاینده ای که برای سلامتی مضر باشد ندارد. از سنگ طبیعی می توان در محیطی که با مواد غذایی تماس دارد به راحتی استفاده کرد. سنگ آتش زا نیست و به هنگام آتش سوزی هیچ ماده خطرناکی که برای سلامتی زیان آور باشد، تولید نمی کند.

همچنین سنگ طبیعی قبل از اینکه به عنوان یک ماده ساختمانی مصرف شود، احتیاجی به مواد شیمیایی حفاظتی از قبیل پوشش های شیمیایی، مواد اشباع کننده و یا انواع روکش ها ندارد. هیچ ماده ساختمانی دیگری نیست که تنوع رنگ و ساختار سنگ طبیعی را داشته باشد و انواع روشهای پرداخت و فرآوری سنگ این تنوع را نامحدود کرده است.

بنابراین معماران با طیف وسیعی از انتخاب روبرو هستند که به آنها اجازه می دهد برای هر نوع فضا و یا نمای دلخواه سنگ مورد نظر خود را استفاده کنند. سنگ های طبیعی اغلب براساس زیبایی ظاهری و کیفیت های فنی انتخاب می شوند. سنگ طبیعی در انواع مختلف رنگها، ساختارها و بافت ها در دسترس است. یک سنگ طبیعی مناسب همه نیازهایی را که برای یک ماده ساختمانی خوب متصور است، در خود دارد. سنگ طبیعی یک محصول طبیعی است که صفت مشخصه آن را نوع و ترکیب مواد معدنی تشکیل دهنده آن تعیین می کند. سنگ طبیعی در بین تمام مصالح ساختمانی از جایگاه برجسته ای برخوردار است.

مواد تشکیل دهنده آن ویژگی های منحصر بفردی دارند که می توانند با یکدیگر و بسیاری از مواد معدنی دیگر ترکیب شوند. سنگ طبیعی یک محصول صنعتی یکدست نیست بلکه محصولی است که داستان پیدایش خود را نشان می دهد. سنگ طبیعی به عنوان یک ماده ساختمانی در شکل تمام شده، طبیعی جلوه می کند. برای تولید واقعی آن به هیچ انرژی نیاز نیست. از انرژی تنها برای استخراج و فرآوری، آن هم به نسبت کمتری در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی، استفاده می شود.

سنگ غالباً از معادن نسبتاً کوچک و بدون نیاز به عملیات انفجاری عمده به دست می آید. ضایعات بلا استفاده سنگ می تواند مستقیماً برای پر کردن بخشهایی از معدن که سنگ استحصال شده است مورد استفاده قرار گیرد. هیچ چیزی در سیکل کامل استخراج سنگ طبیعی از بین نمی رود، یعنی فرآوری و برگشت به طبیعت. سنگ های طبیعی در بلوک های بزرگ استخراج و در سنگبریها به قطعات دلخواه بریده می شوند.

اندازه اسلب ها در سنگ طبیعی محدود به اندازه بلوکهاست نه استاندارهای تعیین شده در تولید. اندازه بلوکها همیشه نیازهای برنامه ریزی را تأمین نمی کند. هر شکل دلخواهی از اسلب اعم از مربع و مستطیل می توان تهیه کرد. ماشین آلات مدرن فرآوری خاتم کاری روی سنگ طبیعی را ممکن ساخته است. تنوع سنگها و امکانات طراحی و فرآوری منحصر به فرد سنگ، بی نظیر بودن این ماده ساختمانی را نشان می دهد.

با اینکه بسیاری از مصالح ساختمانی طی سالیان بد منظره می شوند، سنگ طبیعی سطح طبیعی خود را حفظ می کند بدون اینکه به زیبایی آن لطمه ای بخورد. حتی بسیاری از سنگهای طبیعی با گذشت زمان زیباتر می شوند. همچنین تمیز کردن سنگ طبیعی راحت و ارزان است. حتی سنگی که برای کف استفاده شده و قرنها از عمر آن می گذرد را می توان به حالت اول برگرداند. عمر سنگ طبیعی بسیار طولانی است. با برنامه ریزی و ساخت درست می توان تصور کرد بناهای ساخته شده از سنگ طبیعی تا هزاران سال باقی بمانند.

هر سنگ دلخواهی را می توان به شکل سه بعدی تولید کرد. ایجاد طرحهای سایه روشن با شیارهایی که به وسیله دستگاه فرز در سطح سنگ ایجاد می شود امکان پذیر است. اسلب هایی که به این صورت فرآوری شده اند وقتی که بر نمای ساختمانها نصب می شوند، تبلور قدرت و استواری است و ترکیبات مستحکم در قالب، چارچوب و ستونها، ساختار زیبایی را به وجود می آورند.

اگر عمر مفید یک ماده ساختمانی سی سال و یا بیشتر فرض شود، بررسی های مستقل نشان می دهند که سنگ طبیعی از مصالح ساختمانی مصنوعی مشابه گرانتر نیست. هزینه های سرمایه گذاری نسبتاً زیاد سنگ با پایین بودن هزینه های نگهداری در بلند مدت و عمر طولانی سنگ جبران می شود.

بعلاوه، هزینه تمیز کردن و نگهداری سنگ طبیعی پایین است. سنگ طبیعی از ضریب هدایت گرمایی خوب و از ظرفیت نگهداری گرمای بسیار بالایی برخوردار است، سنگ طبیعی به عنوان ماده ای که در نمای ساختمان به کار می رود گرمای حاصل از تشعشعات خورشید را جذب و مانع ورود گرمای مازاد به داخل ساختمان می شود. آزمایشات نشان داده که انرژی مورد نیاز برای یک ساختمان چند طبقه با نمای سنگ Kmh/m2 ۱۵۰- ۱۰۰ است در حالیکه این رقم برای یک ساختمان با نمای شیشه Kmh/m2   ۷۰۰- ۳۰۰ است.

مقاومت بسیاری از سنگ های طبیعی در برابر فشارهای زیاد به این ماده شهرت یک ماده ساختمانی که هیچ وقت از بین نمی رود داده است. تنها استیل های ضد زنگ که هزینه تولیدشان بالاست از نظر دوام با سنگ های طبیعی برابری می کنند. همچنین سنگ طبیعی یک ماده فوق العاده بادوام با میزان سایش کم برای پوشش کف است. پوشش های گرانیتی یا سنگهای سخت مشابه حتی بعد از سالها مصرف، بندرت نشانه هایی از مصرف را در خود نشان می دهند.

0
سبک سازی با پانل های پوما


گرچه بررسی نقاط تخریب شده در اثر زلزله مبین این امر است که ساختمانهای بتن آرمه ایکه براساس ضوابط و آئین نامه های ساختمانی تحت نظارت دقیق ساخته شده توانسته اند، در مقابل زلزله به خوبی مقاومت کرده، آسیب پذیری کمتری نسبت به سایر ساختمانهای سنتی و اسکلت فولادی داشته باشند، اما همین مطالعات درصد ساختمانهایی را که در آنها ضوابط و مقررات ساختمانی بدقت به اجرا درآمده باشند را بسیار کمتر از حد انتظار برآورده می کنند.

در واقع طرحی که مهندسان طراحی می کنند در عمل به اجرا در نمی آید. در واقع عدم نظارتبرتولید بتن و اجرا و کنترل کیفیت، از جمله ضعف هایی است که در ساختمانهای بتنیوجود داشته و دارد. مثلاً در شرایطی که بتن ساخته شده به مدت 5 تا 7 روز نیاز به آب دارد در برخی مناطق کشور، بعلت خشک سالی در ساخت و ساز از آب برای عمل آوری بتن، کمتر استفاده می کنند و یا در مناطقی دیگر از کشور بعلت سرمای هوا و یخ زدگی، ساختماهای بتنی لاجرم از کیفیت و استحکام لازم برخوردار نیستند، این مشکلات و بسیاری دیگر از موارد، باعث شده که به اعتراف کارشناسان صنعت ساختمان، "در سراسر دنیا، عمر سازه تا 80 سال است. اما در کشور ما متأسفانه این زمان به کمتر از 10 سال میرسد". از طرف دیگر مستند به تحقیقات بعمل آمده و با فرض خوشبینانه و رعایت کامل استاندارد 2800 ساختمانهای اجرا شده در کشور بسیار سنگین بوده، بطوریکه برخی کارشناسان معتقدند که در کشور ما بار مرده هر مترمربع ساختمان بطور متوسط 400 تا 500 کیلوگرم بیش از معیارها و استانداردهای متداول جهانی است.

چنانچه سنگینی ساختمانهای اجرا شده هزینه بسیار بالای استفاده از بتن، هزینه های اعمال نظارت کامل را در کنار آوارهای کشنده ناشی از حدوث زلزله مورد مطالعه قرار دهیم، علت استقبال فراوان از تکنولوژیهای جدید در صنعت ساخت و ساز کشور خودنمایی می کند. این استقبال در چند ساله اخیر خصوصاً پس از وقوع زلزله دلخراش " بم " نمود جدی تری یافته تاجایی که از آن بعنوان " فرهنگ سبک سازی " یاد می شود.

در واقع سبک سازی در حال حاضر یکی از اساسی ترین، کم هزینه ترین و مؤثرترین راهکارهای مقابله با خسارات مالی و جانی ناشی از بروز زلزله و سایر بلایای طبیعی بشمار می آید.

همیت سبک سازی زمانی آشکارتر می گردد که امکان نظارت دقیق، علمی و عینی را برآنبیافزائیم. در واقع با گسترش و ترویج سبک سازی، اعمال نظارت برساخت و ساز، دچار تحول اساسی گردیده است.
بجای اعمال ناقص و بسیار پرهزینه و بعضاً ناممکن نظارتهای " پسینی "، این امکان وجود خواهد داشت تا با تدوین استاندارد ملی و گواهینامه های خاص پیش از نصب و اجرا تا 90 درصد فرآیند نظارت صورت گرفته، ضریب ایمنی ساخت و ساز را افزایش دهیم. در این میان سیستم ساختمانی پوما (پانل های سقفی و دیواری سه بعدی) نسبت به سایر مصالح ساختمانی به سبب وجوه متمایزی که با سایر مصالح سبک دارد باعث شده تا شاهد بیشترین استقبال در سطح کشور و خصوصاً مناطق زلزله زده بم و... باشد.
سیستم ساختمانی پوما علاوه بر سبک بودن و مقاومت بسیار بالا و اطمینان بخش در برابر زلزله، در برابر صدا، سرما و گرما نیز عایق است. همچنین این پانلها کم حجم بوده و قادرند تا ساعتها در برابر شعله های مستقیم آتش مقاومت کنند. عمده ترین وجه تمایز پانل های پوما با سایر مصالح سبک از جمله ساندویچ پانل، دیوارهای درای وال، آزبست و... قیمت مناسب این پانلهاست زیرا پانلهای تولیدی شرکت پوما بی نیاز از مواد اولیه وارداتی می باشد به سبب بی نیازی از ارزبری مواد با قیمت مناسب در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد. ماده اصلی پانلهای " پوما " پلی استایرن است که در مجتمع پتروشیمی تبریز تولید می گردد. در حالیکه در ساخت نوعی از پانلها از ماده شیمیائی پلی یورتان استفاده می شود که استفاده از این ماده علاوه بر تخریب محیط زیست، برای سلامتی انسان نیز زیانبار است. مزیت بسیار مهم دیگر پانلهای پوما تهیه و تدوین جزئیات اجرایی و روش کار سیستم است. این روشها بصورت کاملاً دقیق و منطبق با مقررات ملی ساختمان تدوین شده که خود باعث سرعت اجرای بالای این سیستم است. علاوه بر آن ساخت تجهیزات جانبی اجرای سیستم پوما باعث شده تا سرعت اجرا چندین برابر گردد. دستگاههای ملات پاش الکترونیکی ساخته شده در شرکت پوما تحول عظیمی در اجرای این سیستم است. بکارگیری ملات پاش سرعت اجرای سیستم را تا سه برابر افزایش می دهد. ضمن اینکه ضایعات و تلفات ملات سیمانی کاهش می یابد، در مجموع همه عوامل دست بدست هم داده اند تا هموطنان زلزله زده بم بیش از سایر نقاط کشور از این سیستم استقبال نمایند.

0

انواع ساختمان از لحاظ مصالح مصرفی:

ساختمان‌های بتنی:

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد.

در این نوع ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود.

برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری و یا تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.

همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد.

در این نوع ساختمان برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود.


ساختمان‌های فلزی:


در این نوع ساختمان‌ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود.

در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های I دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.

برای اتصالات از نبشی-تسمه و برا س ل سیب ی زیر ستون‌ها از صفحه فولادی استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).


ساختمان‌های آجری:


برای ساختمان‌های کوچک که از? طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادیI و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.

حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از 35 سانتی متر کمتر باشد.


ساختمان‌های خشتی و گلی:


اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاومت نمی‌نمایند. در اغلب روستاهای ایران به دلیل فقر مالی الخصوص مناطق ترک نشین متداول است!


ساختمان‌های چوبی:


این نوع ساختمان‌ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند٬ مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی شهرها غرب ترکیه و....

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.


ساختمان‌های ترکیبی:


ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و...


انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد:


ساختمان‌ها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها، مدارس و مکان‌های عمومی مانند باشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها و... تقسیم می‌شود.

0

دانلود نقشه سازه بتنی به همراه جزییات

 

 

[ برای مشاهده و پرداخت هزینه لینکهای دانلود این مطلب کلیک کنید ]

 

0

دانلود نقشه سازه فولادی به همراه تمام جزییات

[ برای مشاهده و پرداخت هزینه لینکهای دانلود این مطلب کلیک کنید ]

 

0

دانلود پلان یک ساختمان دوبلکس به همراه استخر

[ برای مشاهده و پرداخت هزینه لینکهای دانلود این مطلب کلیک کنید ]

 

0

دانلود پروژه یک ساختمان 4 طبقه فولادی کامل

[ برای مشاهده و پرداخت هزینه لینکهای دانلود این مطلب کلیک کنید ]